Αποκάλυψη: Στην Κω ήθελαν να φυγαδεύσουν τον Ερντογάν

Μία αποκάλυψη βόμβα για σχέδιο φυγάδευσης του Ερντογάν σε ελληνικό νησί, έρχεται να ταράξει τα νερά και να φωτίσει με νέα στοιχεία τη δραματική νύχτα της προηγούμενης Παρασκευής για το πραξικόπημα στην Τουρκία.

Σύμφωνα με δημοσίευμα της τουρκικής εφημερίδας  «Χουριέτ», ενώ ο Ερντογάν βρισκόταν στο ξενοδοχείο στη Μαρμαρίδα, οι συνεργάτες του τον πίεζαν να μεταβεί σε ένα ελληνικό νησί.

Το βράδυ του πραξικοπήματος ο Ερντογάν ήταν εγκλωβισμένος σε ξενοδοχείο της Μαρμαρίδας όπου έκανε τις διακοπές του.

Μόλις έμαθε, ωστόσο, την απόπειρα πραξικοπήματος, όσο και το σε εξέλιξη σχέδιο σύλληψης και δολοφονίας του από τους πραξικοπηματίες, ο Τούρκος Πρόεδρος γρήγορα εγκατέλειψε την πρώτη σκέψη περί επιστροφής στην Άγκυρα, γιατί η κατάσταση εκεί ήταν κυριολεκτικά εκτός ελέγχου.

hur

Τότε, ο ιδιοκτήτης του ξενοδοχείου στην Μαρμαρίδα, και επιστήθιος φίλος του Τούρκου Προέδρου, έριξε στο τραπέζι μία παράτολμη πρόταση:

”Να μεταφέρουμε τον Πρόεδρο με θαλάσσιο μέσο σε ελληνικό νησί όπου θα είναι σίγουρα ασφαλής”, όπου το ελληνικό νησί για το οποίο γινόταν λόγος, ήταν η Κως.

Εξαγριωμένος ο τούρκος Πρόεδρος από το μήνυμα που θα έδινε με τυχόν φυγάδευση του, και μάλιστα σε ελληνικό νησί, γύρισε προς τους επιτελείς του και σχεδόν ουρλιάζοντας τους είπε: ”Τι δουλειά έχω εγώ σε ελληνικό νησί;”

Αμέσως μετά ήρθε η απαίτηση του: ”Βρείτε μου τώρα μέσο, να με πάτε στην Κωνσταντινούπολη με κάθε τρόπο”.

Σύμφωνα και με τον Nihat Öztürk, μέλος του κόμματος ΑΚΡ, “ο Πρόεδρος Ερντογάν αρνήθηκε να μεταβεί σε ελληνικό νησί, ακόμη κι αν απείχε από την Μαρμαρίδα μόνο πέντε λεπτά. Είμαι περήφανος που ασκεί τέτοια πολιτική”, κατέληξε.

NIH

Τα υπόλοιπα είναι γνωστά, αφού ο Ερντογάν μεταφέρθηκε στο αεροδρόμιο ”Ατατούρκ” της Κωνσταντινούπολης, το οποίο και έγινε το προσωρινό του στρατηγείο μέχρι να καταστείλει το πραξικόπημα.