Εμινέ Ερντογάν: Η γυναίκα του Προέδρου εμμονική με τα ψώνια και σπάταλη

Λένε πως πίσω από έναν ισχυρό άνδρα, κρύβεται πάντα μια δυναμική γυναίκα.

Ισχύει αυτό και για την Εμινέ Ερντογάν;

Η Εμινέ Ερντογάν, η οποία θεωρείται από τις πιο σικ, παρά την ηλικία της, μουσουλμάνα σύζυγος ηγέτη αν και δηλώνει ότι ζει μια “λιτή και σεμνή ζωή” έχει απασχολήσει πολλές φορές τα μέσα ενημέρωσης για τις εμμονές που έχει για τα ψώνια και τις σπατάλες.

Ο τρόπος ζωή της δεν έχει να ζηλέψει τίποτα από αυτών των ανθρώπων του διεθνούς jet set. Ταξίδια για ψώνια, με πάθος για τα επώνυμα ρούχα και τις ακριβές αντίκες, όπως σημειώνει η Daily Mail.

emine1

Μπορεί το 1/4 της Τουρκίας να ζει κάτω από τα όρια της φτώχειας, όμως εκείνη υπερηφανεύεται για το σπέσιαλ άσπρο τσάι που πίνει, που κοστίζει κάτι λιγότερο από 1.700 ευρώ το κιλό.

Σύμφωνα, με την βρετανική εφημερίδα, μια φορά, είχε κλείσει εμπορικό κέντρο στις Βρυξέλλες, εμποδίζοντας άλλους αγοραστές να εισέλθουν σε αυτό, για να ψωνίσει επώνυμα ρούχα και τσάντες, την ώρα που ο σύζυγός της βρισκόταν στην πόλη για να μιλήσει με τους Ευρωπαίους ηγέτες για το προσφυγικό.

Λέγεται, ακόμη, πως όταν συνόδευε τον Τούρκο Πρόεδρο σε ταξίδι στην Βαρσοβία ξόδεψε περίπου 44.000 ευρώ σε παζάρι αντικών. Τα αντικείμενα που αγοράζει πιθανότατα διακοσμούν το παλάτι, που έχουν λίγο έξω από την Άγκυρα, του οποίου η κατασκευή άγγιξε κάτι λιγότερο από 600 εκατ. ευρώ.

palati-erdogan-1_0

Το «Λευκό Σεράι», όπως είναι γνωστό το προεδρικό μέγαρο, βρίσκεται σε μια έκταση 300.000 τ.μ., έχοντας κήπους, λίμνες και 1.000 δωμάτια. Βασικό χαρακτηριστικό του είναι η μοναδική χλιδή, με μεταξένιες ταπετσαρίες και πανάκριβους πολυελαίους.

Όπως σημειώνουν τα τουρκικά Μέσα, το γραφείο του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν θυμίζει το Οβάλ Γραφείο και είναι αδιαπέραστο, με ειδικά τοιχώματα, ώστε κανείς να μην μπορεί να ακούει τι γίνεται μέσα ακόμα και αν έχει στα χέρια υψηλή τεχνολογία.

Παρόλο αυτά, ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν και η σύζυγός του Εμινέ αναφέρουν πως ζουν μια λιτή ζωή, η οποία ουκ ολίγες φορές έχει γίνει αντικείμενο σχολιασμού από τον Τύπο.

emine2

Εφημερίδα, που υποστηρίζει τον Ερντογάν, είχε αποκαλύψει πως η Εμινέ διαχειρίζεται την κουζίνα στο παλάτι και επιμένει στην ανακύκλωση φλουδών λεμονιού και μήλου για να γίνουν ξύδι. Την ίδια στιγμή, υπερηφανεύεται πως χρησιμοποιεί τις ελιές τους για να φτιάξει σάλτσες.