Γερμανία: Τζιχαντιστής ο 17χρονος Αφγανός δράστης που επιτέθηκε με τσεκούρι σε τρένο - 21 τραυματίες

Ο 17χρονος Αφγανός πρόσφυγας, ο οποίος επιτέθηκε με βιαιότητα σε τρένο στη Γερμανία, το βράδυ της Δευτέρας, τραυματίζοντας σοβαρά τέσσερις επιβάτες, φέρεται να είχε ισλαμιστικό υπόβαθρο.

Ο ανήλικος δράστης, εισέβαλε σε περιφερειακό τρένο κοντά στο Βίρτσμπουργκ της Γερμανίας κρατώντας μαχαίρι και τσεκούρι και επιτέθηκε με βιαιότητα εναντίον επιβατών, τραυματίζοντας 21 άτομα, όπου τέσσερις είναι σε σοβαρή κατάσταση, σύμφωνα με τις πληροφορίες που μεταδίδονται από τα τοπικά ΜΜΕ.

Σύμφωνα με τις νέες πληροφορίες, ο 17χρονος φώναξε πριν τραυματίσει τους επιβάτες, «ο Αλλάχ είναι μεγάλος», ενώ οι γερμανικές αρχές πριν από λίγο εντόπισαν στο σπίτι του μία σημαία του Ισλαμικού Κράτους, όπως μεταδίδει το Γαλλικό Πρακτορείο.

germania1

Υπενθυμίζεται πως οι πρώτες πληροφορίες ήθελαν πάνω από 20 άτομα τραυματίες κατά την επίθεση στην περιοχή Βίρτζμπουργκ της Γερμανίας.

Σύμφωνα με τα γερμανικά μέσα, ο 17χρονος Αφγανός, τράπηκε σε φυγή μετά την επίθεση, με τις γερμανικές αρχές να εξαπολύουν ανθρωποκυνηγητό για να τον πιάσουν, το οποίο περιλάμβανε και την χρήση ελικοπτέρου. Κατά τη διάρκεια της καταδίωξης ο δράστης έπεσε νεκρός από τα πυρά των αστυνομικών.

germania3

Όπως δήλωσε ο Βαυαρός Υπουργός Εσωτερικών Γιοάχιμ  Χέρμαν, επρόκειτο για άτομο που έφθασε στην Γερμανία ως ασυνόδευτος πρόσφυγας και ζούσε με ανάδοχη οικογένεια.

Όπως αποκάλυψε μάλιστα εκπρόσωπος του ΥΠΕΣ της Βαυαρίας, κατά τη διάρκεια της επίθεσης ο δράστης φώναζε «Allahu Akbar».

germania4

Από τα περίπου 21 άτομα στα οποία επιτέθηκε, σοβαρά τραυματισμένα είναι τα τρία, σύμφωνα με τις πληροφορίες που μεταδίδονται από τα τοπικά ΜΜΕ.

germania2