Στην Κωνσταντινούπολη ο Ερντογάν - Πλήθος κόσμου τον αποθεώνει

Στο αεροδρόμιο της Κωνσταντινούπολης προσγειώθηκε το αεροσκάφος του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, λίγο μετά τις 3 τα ξημερώματα του Σαββάτου. Στο σημείο συγκεντρώθηκαν χιλιάδες άνθρωποι για να τον υποδεχθούν.

Σύμφωνα με πληροφορίες ο Ερντογάν ζητούσε άσυλο πετώντας από τη Γερμανία μέχρι την Τεχεράνη με ενδιάμεση στάση στη Ρώμη. Ωστόσο Έλληνες κυβερνητικοί αξιωματούχοι διέψευσαν ότι ο Τούρκος Πρόεδρος ζήτησε άσυλο από την Γερμανία.

Ο Τούρκος Πρωθυπουργός Μπιναλί Γιλντιρίμ δήλωσε νωρίτερα ότι υπάρχουν αεροσκάφη που βομβαρδίζουν τον κόσμο στην Άγκυρα σημειώνοντας ότι ο εναέριος χώρος πάνω από την τουρκική πρωτεύουσα έχει απαγορευτεί στις πτήσεις. Μεταδίδονται πληροφορίες για σύλληψη τουλάχιστον πενήντα στρατιωτικών.

Νωρίτερα μέσω skype, o Τούρκος ηγέτης απηύθυνε μήνυμα μέσω Skype στον τουρκικό λαό, λέγοντας: «Θα το ξεπεράσουμε αυτό. Το έθνος πρέπει να βγει στις πλατείες και να συγκεντρωθεί για να αντιδράσει σε αυτή την απόπειρα εξέγερσης, θα πληρώσουν υψηλό τίμημα οι υπεύθυνοι», ενώ κατηγόρησε το κίνημα του Φετουλάχ Γκιουλέν.

«Καλώ τον τουρκικό να λαό να συγκεντρωθεί στις δημόσιες πλατείες και τα αεροδρόμια. Δεν υπάρχει μεγαλύτερη δύναμη από τη δύναμη του λαού» πρόσθεσε ο Ερντογάν, ανακοινώνοντας πως θα επιστρέψει στην τουρκική πρωτεύουσα. «Η αλυσίδα της διοίκησης έχει παραβιαστεί» συμπλήρωσε, εξηγώντας ότι πραγματοποιείται από μειοψηφία του στρατού.

Στην Τουρκία επικρατεί χάος με τις πληροφορίες να διαδέχονται η μία την άλλη, καθώς πηγές αναφέρουν ότι στρατιώτες εισέβαλαν στις εγκαταστάσεις του CNN Turk.

Το κανάλι σταμάτησε να μεταδίδει το πρόγραμμά του, ενώ τα διευθυντικά στελέχη καλούσαν τους υπαλλήλους να αποχωρήσουν, προκειμένου να διαφυλάξουν τη σωματική τους ακεραιότητα.

Διεθνή μέσα υποστηρίζουν ότι ακούγονται πυροβολισμοί και εκρήξεις και ότι τα στούντιο έχουν αδειάσει από κόσμο.

Παράλληλα, άλλη ομάδα του στρατού έχει εισβάλει στις εγκαταστάσεις της εφημερίδας Χουριέτ, εμποδίζοντας την έκδοσή της. Πληροφορίες αναφέρουν ότι στο σημείο επικρατεί ένταση, με πηγές να υποστηρίζουν ότι ζητήθηκε από τους δημοσιογράφους να εγκαταλείψουν τις εγκαταστάσεις και να παραδώσουν τα κινητά τους, ώστε να μην μεταδίδουν όσα συμβαίνουν.