"Δεν βλέπω κρίσιμες εξελίξεις στην Ιταλία" δήλωσε η Μέρκελ για το θέμα των τραπεζών

“Δεν βλέπω κρίσιμες εξελίξεις”, δήλωσε η Άγκελα Μέρκελ αναφερόμενη στο θέμα της Ιταλίας, σχετικά με την ανάγκη ανακεφαλαιοποίησης ορισμένων τραπεζών της χώρας.

Κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου με τον Ιρλανδό Πρωθυπουργό Έντα Κένι στο Βερολίνο, η Γερμανίδα Καγκελάριος είπε χαρακτηριστικά πως «σε ό,τι αφορά την Ιταλία, υπάρχουν εντατικές συνομιλίες της ιταλικής Κυβέρνησης και με την Ευρωπαϊκή Επιτροπή. Σήμερα συζητούν οι Υπουργοί Οικονομικών” προσθέτοντας ότι “είμαι πεπεισμένη ότι τα ζητήματα που πρέπει να αποφασιστούν εκεί θα επιλυθούν με καλό τρόπο. Συνολικά, δεν βλέπω κρίσιμες εξελίξεις».

Η Μέρκελ δεν απέφυγε να σχολιάσει τις ραγδαίες εξελίξεις στη Βρετανία λέγοντας για την νέα Πρωθυπουργό της χώρας Τερέζα Μέι ότι το έργο της στον νέο πολιτικό ρόλο της είναι να αποφασίσει τι είδους σχέσεις θα έχει η χώρα της με την Ευρωπαϊκή Ένωση, έπειτα από την ιστορική απόφαση των Βρετανών για το Brexit.

«Το καθήκον της νέας Πρωθυπουργού θα είναι να αποσαφηνίσει το ερώτημα τι είδους σχέση θέλει να οικοδομήσει η Βρετανία με την Ευρωπαϊκή Ένωση», είπε χαρακτηριστικά η Γερμανίδα ηγέτης.