"Η Βρετανία θα παραμείνει στην ΕΕ, παρά την απόφαση για Brexit", είπε ο Αυστριακός Υπουργός Οικονομικών

Σε μια ιδιαίτερη δήλωση προχώρησε ο Αυστριακός Υπουργός Οικονομικών Χανς-Γεργκ Σέλινγκ, λέγοντας ότι η Βρετανία θα παραμείνει κράτος-μέλος της Ευρωπαϊκής Ένωσης παρά την ψήφο υπέρ του Brexit στο δημοψήφισμα της 23ης Ιουνίου.

Μιλώντας στην εφημερίδα Handelsblatt, ο Σέλινγκ τονίζει ότι η Ευρωπαϊκή Ένωση οφείλει να αντιδράσει στο αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος προχωρώντας σε μεταρρυθμίσεις και επιλέγοντας να επικεντρωθεί στα ζητήματα-κλειδιά όπως η ενιαία αγορά, η κλιματική αλλαγή και η ασφάλεια, αφήνοντας στα κράτη μέλη το καθήκον να διευθετούν άλλα ζητήματα.

«Η Βρετανία θα παραμείνει μέλος της ΕΕ στο μέλλον», είπε ο Σέλινγκ, σύμφωνα με ένα απόσπασμα της συνέντευξής του που θα δημοσιευθεί την Τρίτη, σημειώνοντας ότι η χώρα θα μπορούσε να μην αρχίσει καν τη διαδικασία για την αποχώρησή της.

Συνεχίζοντας ο Αυστριακός πολιτικός τόνισε ότι «σε πέντε χρόνια θα υπάρχουν ακόμη 28 κράτη μέλη», σημειώνοντας ότι οι επιπτώσεις της ψήφου υπέρ του Brexit για τις επιχειρήσεις και της χρηματαγορές, έχουν προκαλέσει σοκ στη Βρετανία.

«Όταν βλέπεις μονομιάς όλες αυτές (τις εταιρείες) που θέλουν να μετακινηθούν στην ΕΕ, είναι μια κλήση αφύπνισης για τη Βρετανία ώστε να μην αποχωρήσει τελικά», υπογράμμισε ο ίδιος, αναφερόμενος στις επιχειρήσεις που σχεδιάζουν να μεταφερθούν εκτός του Ηνωμένου Βασιλείου, τόσο εξαιτίας του φόβου για την οικονομική αβεβαιότητα όσο και την εξασφάλιση της πρόσβασής τους στην ενιαία αγορά της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Τέλος, ο Χανς-Γεργκ Σέλινγκ αναφέρει ότι η παράταση της αβεβαιότητας για τις σχέσεις Βρετανίας – Ευρωπαϊκής Ένωσης, θα συνεχίζει να προκαλεί νευρικότητα στις αγορές και στους ανθρώπους. Με αυτόν τον τρόπο η ζημιά σε Ευρώπη και Λονδίνο θα μεγαλώνει.