Ο 77χρονος που προσπάθησε να σώσει την Τζο Κοξ

Ο συνταξιούχος- ήρωας ανθρακωρύχος μαχαιρώθηκε στο στομάχι από τον δολοφόνο της βουλευτού των Εργατικών Τζο Κοξ, ενώ προσπάθησε να την σώσει συγκλονίζοντας το πανελλήνιο με την πράξη του!

Να υπενθυμήσουμε ότι η  42χρονη Κοξ, που υποστήριξε με σθένος την εκστρατεία υπέρ την παραμονής της χώρας της στην Ευρωπαϊκή Ένωση, πυροβολήθηκε και μαχαιρώθηκε στην εκλογική της περιφέρεια το Μπέρσταλ, στο Δυτικό Γιορκσάιρ, από τον 52χρονο Τόμας Μέρ.

Ο 77χρονος συνταξιούχος ανθρακωρύχος Μπέρναρντ Κένι βρέθηκε στο σημείο την ώρα της δολοφονίας της Κοξ και προσπάθησε να αποτρέψει τον Τόμας Μερ και να σώσει την ζωή της βουλευτού.

Ο ίδιος δέχτηκε μια μαχαιριά στο στομάχι από τον Μερ και μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο του Μπέρσταλ από το οποίο πήρε εξιτήριο την Δευτέρα, σύμφωνα με ανακοίνωση της τοπικής αστυνομίας.

Χιλιάδες άτομα έχουν υπογράψει μια εκστρατεία στο διαδίκτυο για να αναγνωριστεί επίσημα από την βρετανική κυβέρνηση ο Κένι ως ήρωας, αφού ήδη ο βρετανικός Τύπος τον χαρακτηρίζει ήρωα και η αδελφή της Τζο Κοξ, Κιμ Λιντμπίτερ τον ευχαρίστησε δημόσια.

«Οι σκέψεις μας είναι στην οικογένεια του Μπέρναρντ Κένι, τον ευχαριστούμε και του ευχόμαστε καλή ανάρρωση. Τι υπέροχος άνθρωπος! Υπάρχουν μερικοί κακοί άνθρωποι σε αυτό τον κόσμο, αλλά και επίσης, υπάρχουν και πάρα πολλοί καλοί άνθρωποι», δήλωσε δημόσια η 40χρονη αδελφή της βουλευτού.

356E29EE00000578-3647637-image-a-6_1466274442230

Η αδελφή της Τζο Κοξ, (πρώτη από αριστερά) με τους γονείς της