Ραγίζει καρδιές το μήνυμα του συζύγου της Τζο Κοξ

Ο σύζυγος της βρετανίδας Τζο Κοξ, μέλους του Κοινοβουλίου που δολοφονήθηκε χθες, κάλεσε τους πολίτες της Βρετανίας να δώσουν μάχη κατά του μίσους που σκότωσε τη γυναίκα του καθώς, σύμφωνα με δημοσίευμα στο  Guardian, η αστυνομία εξετάζει την πιθανότητα το κίνητρο του δολοφόνου να ήταν πολιτικό.

«Σήμερα ξεκινά ένα νέο κεφάλαιο στις ζωές μας», ανέφερε σε γραπτή του δήλωση ο Μπρένταν Κοξ.

Ο ίδιος εξήγησε ότι η ζωή του θα έχει λιγότερη αγάπη και χαρά και περισσότερο πόνο και δυσκολίες, ενώ ορκίστηκε να συνεχίσει να δίνει μάχη κάθε μέρα για να μεγαλώσει τα παιδιά τους και να καταστείλει το μίσος που «σκότωσε την Τζο».

«Η Τζο πίστευε σε έναν καλύτερο κόσμο και μαχόταν για αυτόν κάθε μέρα με μια ενέργεια και δίψα για ζωή που θα κούραζε τους περισσότερους ανθρώπους», ανέφερε.

Όπως ο ίδιος εξήγησε, η οικογένειά του θα ενωθεί ακόμα περισσότερο και καταδίκασε το μίσος, το οποίο, όπως είπε «δεν έχει ηθικές αξίες, φυλή ή θρησκεία… είναι δηλητηριώδης».

«Η Τζο δεν θα μετάνιωνε για την ζωή της, ζούσε την κάθε μέρα».

Η 41χρονη Τζο Κοξ και  μητέρα δύο παιδιών ήταν το θύμα της επίθεσης ενός άνδρα που σύμφωνα με τις μαρτυρίες φώναζε «Πρώτα η Βρετανία» κατά τη διάρκεια της επίθεσης.

Η δολοφονία ήταν η πρώτη μέλους του Βρετανικού Κοινοβουλίου από το 1990, συγκλόνισε το Βρετανικό κοινοβούλιο και την κοινή γνώμη και οδήγησε στην αναστολή των εκστρατειών για το δημοψήφισμα της Πέμπτης.

Η Κοξ είχε λάβει μέρος σε μία ιδιαίτερης σημασίας εκδήλωση την Τετάρτη υποστηρίζοντας την παραμονή της Βρετανίας στην Ευρώπη.

Η Αστυνομία συνέλαβε ένα 52χρονο που κατηγορείται για την δολοφονία. Αυτόπτες μάρτυρες είπαν ότι ο δολοφόνος την πλησίασε έξω από δημόσια βιβλιοθήκη στο Μπρίστολ την πυροβόλησε τρεις φορές και την μαχαίρωσε.