Ο μακελάρης του Ορλάντο ήταν ομοφυλόφιλος;

Πληροφορίες σύμφωνα με τις οποίες ο Ομάρ Ματίν, ο δράστης του μακελειού στο κλαμπ του Ορλάντο, ήταν ομοφυλόφιλος δημοσιεύθηκαν την Τρίτη στον αμερικανικό Τύπο, ρίχνοντας νέο φως στις έρευνες για τα κίνητρα της σφαγής.

Η εφημερίδα Orlando Sentinel δημοσιεύει σειρά δηλώσεων μαρτύρων που βεβαιώνουν ότι ο δράστης ήταν θαμώνας του γκέι κλαμπ Pulse και ότι ήταν γνωστός για την επιθετικότητά του, συνδεδεμένη με υπερβολική κατανάλωση αλκοόλ.

Ταυτόχρονα, θαμώνας του Pulse δήλωσε στους Los Angeles Times ότι ο Ομάρ Ματίν χρησιμοποιούσε το γκέι μέσο κοινωνικής δικτύωσης Jack’d.

Η εφημερίδα Palm Beach Post δημοσιεύει μαρτυρία ενός συμμαθητή του στην αστυνομική ακαδημία του Indian River Community College, ο οποίος βεβαιώνει ότι κατά τη διάρκεια των σπουδών τους ο Μαρτίν του είχε κάνει ερωτικές προτάσεις.

Οι μαρτυρίες αυτές απομακρύνουν τη θέση της ριζοσπαστικοποίησης του δράστη και τοποθετούν στο κέντρο της έρευνας το ψυχολογικό προφίλ του δράστη.

Επίσης, σύμφωνα  με ρεπορτάζ της «Daily Mail», δύο ημέρες πριν από το μακελειό, ο Ομάρ Ματίν είχε επισκεφτεί έναν σκοπευτικό όμιλο λίγο έξω από την Φλόριντα και έκανε εξάσκηση, πυροβολώντας με μανία με τα δύο νέα του όπλα.

Ένας άντρας ο οποίος εξασκούνταν στην σκοποβολή ακριβώς δίπλα από τον δράστη, επικοινώνησε με την ιστοσελίδα της βρετανικής εφημερίδας και αποκάλυψε ότι ο Ματίν «πυροβολούσε πολύ δυνατά», τόσο πολύ που έπεσαν τα καλώδια που συγκρατούσαν τον στόχο.