Ο 25χρονος τζιχαντιστής που σκότωσε το ζευγάρι στο Παρίσι

Όλα ξεκίνησαν χθες περίπου στις 21:00 (22:00 ώρα Ελλάδας) στη συνοικία Μανιανβίλ, στο Ιβλίν, δυτικά του κέντρου του Παρισιού.

Ένας άντρας, με το όνομα Λαρόσι Αμπάλα, επιτέθηκε στον 42χρονο αστυνομικό, Ζαν Μπαπτίστ Σαλβέν, ακριβώς έξω από το σπίτι του χτυπώντας τον με μαχαίρι εννιά φορές στο στομάχι.

Στη συνέχεια, αφού άφησε νεκρό τον αστυνομικό, κλείστηκε μέσα στο σπίτι του όπου μέσα βρίσκονταν η σύζυγος του θύματος και το τρίχρονο παιδί του.

Η γυναίκα βρήκε τραγικό θάνατο ενώ η ειδική αντιτρομοκρατική ομάδας RAID που έκανε έφοδο στο σπίτι  βρήκε το παιδάκι σώο.

French special forces RAID vehicle leaves after an assault on June 14, 2016 in Magnanville, 45 kms west of Paris. A man was shot dead during a dramatic police operation in the Paris suburbs late Monday, hours after he had stabbed a police officer to death. / AFP PHOTO / MATTHIEU ALEXANDRE

Ο Λαρόσι Αμπάλα  είχε καταδικασθεί το 2013 για συμμετοχή σε τζιχαντιστικό πυρήνα που δρούσε ανάμεσα στη Γαλλία και το Πακιστάν κάτι το οποίο έγινε γνωστό από πληροφορημένες πηγές.

lll_0

Προερχόταν από το Μαντ-λα-Ζολί, 60 χιλιόμετρα ανατολικά του Παρισιού, σύμφωνα με πηγές της έρευνας. Είχε δικαστεί μαζί με άλλους επτά κατηγορούμενους και είχε καταδικαστεί το 2013 σε φυλάκιση τριών ετών, εκ των οποίων οι έξι μήνες με αναστολή, για σύσταση συμμορίας με σκοπό την προετοιμασία τρομοκρατικών πράξεων.