"Ο Θεός θα κρίνει τους ομοφυλόφιλους", είπε ο πατέρας του μακελάρη του Ορλάντο

Ότι ο Θεός θα κρίνει τους ομοφυλόφιλους είπε μεταξύ άλλων ο πατέρας του μακελάρη του Ορλάντο Όμαρ Ματίν, Σεντίκ, σε βίντεο που αναρτήθηκε σήμερα στην ιστοσελίδα του στο Facebook.

“Στον Θεό εναπόκειται να κρίνει τους ομοφυλοφίλους για τις πράξεις τους, όχι στους υπηρέτες του. Είμαι θλιμμένος από την είδηση αυτή. Ας οδηγεί ο Θεός τη νεολαία κι ας της επιτρέπει να ακολουθεί το αληθινό ισλάμ”, λέει ο Σεντίκ Ματίν μιλώντας στα ντάρι, μία από τις δυο επίσημες γλώσσες του Αφγανιστάν, μπροστά από μια αφγανική σημαία.

“Είμαι τόσο θλιμμένος απ’ αυτό το επεισόδιο και το είπα και στους Αμερικανούς”, αναφέρει στο βίντεο το οποίο απευθύνεται “στον καλό λαό του Αφγανιστάν και σε όλους τους συμπατριώτες μου”. “Ανακοινώνω εδώ τον θάνατο του γιου μου και αυτό είναι ένα θλιβερό νέο”, είπε ο Σεντίκ Ματίν.

“Αναρωτιέμαι γιατί το έκανε αυτόν τον ιερό μήνα του Ραμαζανιού. Ο γιος μου, ο Όμαρ Ματίν, ήταν ένας πολύ καλός άνθρωπος. Ήταν παντρεμένος και πατέρας ενός παιδιού. Σεβόταν την οικογένεια. Δεν ήξερα ότι είχε αυτό το μίσος στην καρδιά”.

Συνεχίζοντας, λέει ότι ο γιος του “εργαζόταν για μια εταιρεία ασφαλείας η οποία του είχε δώσει ένα όπλο. Δεν καταλαβαίνω. Πήγε σ’ αυτό το κλαμπ για ομοφυλόφιλους και σκότωσε 50 απ’ αυτούς”.

Ο 29χρονος Όμαρ Ματίν, Αμερικανός αφγανικής καταγωγής, εισέβαλε χθες Κυριακή σ’ ένα κλαμπ ομοφυλόφιλων στο Ορλάντο της Φλόριντα, πυροβολώντας κυριολεκτικά όποιον έβλεπε μπροστά του με αποτέλεσμα να σκοτώσει 49 ανθρώπους.

Γεννήθηκε το 1986 στη Νέα Υόρκη και ζούσε περίπου 200 χλμ. νοτιοανατολικά του Ορλάντο, στην πόλη Πορτ Σεν-Λουσί, σύμφωνα με τα αμερικανικά μέσα ενημέρωσης. Είχε λευκό ποινικό μητρώο.

Τον Φεβρουάριο 2015, ο πατέρας του, σε μια εκπομπή στη γλώσσα ντάρι σε κοινοτικό κανάλι, είχε ανακοινώσει την υποψηφιότητά του για την προεδρία του Αφγανιστάν, καταγγέλλοντας ότι “οι ξένοι έχουν καταλάβει τη χώρα”, καθώς και τη “γενικευμένη διαφθορά”.