And Love is Love

Την ευθύνη για τη φονική επίθεση στο Ορλάντο, το πιο πολύνεκρο μακελειό στην ιστορία των ΗΠΑ, ανέλαβε νωρίτερα και επισήμως το Ισλαμικό Κράτος.

Λίγες μέρες πριν την επίθεση, ο 29χρονος δράστης Omar Mateen είχε αγοράσει νόμιμα τα όπλα που χρησιμοποίησε, παρότι είχε κινήσει την προσοχή των αρχών και στο παρελθόν – η έρευνα εις βάρος του είχε κλείσει μετά από δύο ανακρίσεις, λόγω έλλειψης στοιχείων.

Ένα χρόνο μετά τη νομιμοποίηση του γάμου μεταξύ ατόμων του ιδίου φύλου στις ΗΠΑ, η επίθεση αυτή αποτελεί μια οδυνηρή υπενθύμιση της ιστορίας της βίας κατά των ομοφυλοφίλων στην Αμερική. Ένα εξαιρετικά ενδιαφέρον άρθρο για το φόβο υπό τον οποίο ζουν ακόμα πολλοί άνθρωποι της κοινότητας LGBT στις ΗΠΑ, το οποίο μας υπενθυμίζει ότι η βία δεν προέρχεται σε καμία περίπτωση μόνο από τζιχαντιστές, θα βρείτε παρακάτω.

Εν μέσω της εθνικής αυτής τραγωδίας, ο υποψήφιος για την αμερικάνικη προεδρεία Donald Trump ζήτησε εκ νέου την απαγόρευση εισόδου μουσουλμάνων στις ΗΠΑ.

Ας κλείσουμε όμως τη σημερινή στήλη με ένα μήνυμα πιο ισχυρό από αυτό του Trump, ένα σονέτο αγάπης, το οποίο απήγγειλε χθες ο Lin-Manuel Miranda, δημιουργός του Hamilton, κατά τη χθεσινή βράβευσή του στα Tonys. “And love is love is love is love is love is love is love is love is love / Cannot be killed or swept aside.”