Γερμανικό ΥΠΕΞ σε βουλευτές: Αποφύγετε ταξίδια την Κωνσταντινούπολη

Το Υπουργείο Εξωτερικών της Γερμανίας σύστησε στους βουλευτές που έχουν τουρκική καταγωγή να αποφύγουν να ταξιδέψουν προς την Τουρκία, καθώς δεν υπάρχουν εγγυήσεις για την ασφάλειά τους, όπως αναφέρεται σε δημοσίευμα του γερμανικού περιοδικού «Spiegel».

Ο λόγος δεν είναι άλλος από το πρόσφατο ψήφισμα στο γερμανικό Κοινοβούλιο, σύμφωνα με το οποίο αναγνωρίσθηκε ως γενοκτονία η σφαγή των Αρμενίων από οθωμανικές δυνάμεις το 1915, κάτι που οδήγησε σε ακόμα μία κρίση μεταξύ Βερολίνου και Άγκυρας.

Ο Τούρκος Πρόεδρος, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, έχει εξαπολύσει επιθέσεις σε βάρος των 11 βουλευτών τουρκικής καταγωγής που ψήφισαν υπέρ της απόφασης ενώ ο ηγέτης του γερμανικού κόμματος των Πρασίνων,Τζεμ Εζντεμίρ έχει δεχθεί απειλές για τη ζωή του.

Σύμφωνα με το «Spiegel», το Υπουργείο Εξωτερικών έχει καταλήξει στο συμπέρασμα ότι δεν είναι δυνατόν να υπάρξουν εγγυήσεις για την ασφάλεια των Γερμανών βουλευτών. Ορισμένοι βουλευτές με τουρκικές «ρίζες» φέρεται να έχουν ακυρώσει επιχειρηματικά ταξίδια στην Τουρκία, αναφέρει το δημοσίευμα.