Μακριά από τις κάμερες γιόρτασαν οι Ομπάμα την αποφοίτηση της κόρης τους

Μακριά από τα φώτα της δημοσιότητας, η οικογένεια Ομπάμα γιόρτασε την αποφοίτηση λυκείου της μεγαλύτερης κόρης του προεδρικού ζεύγους, Μαλία.

Η τελετή έγινε στο ιδιωτικό σχολείο Sidwell Friends όπου και έφτασε η αυτοκινητοπομπή των Ομπάμα. Δημοσιογράφοι που καλύπτουν το ρεπορτάζ του Λευκού Οίκου δεν κατάφεραν να δουν ούτε από μακριά την αποφοίτηση.

Μετά την τελετή, η οικογένεια γευμάτισε στο Cafe Milano, ένα αριστοκρατικό εστιατόριο της Τζόρτζταουν.

Ο Αμερικανός Πρόεδρος είχε δηλώσει στο παρελθόν ότι “φοβόταν” αυτή την ημέρα, δηλώνοντας αστειευόμενος ότι θα φορούσε γυαλιά ηλίου για να μην δουν τα δάκρυά του στην τελετή της αποφοίτησης.

“Όταν εξελέγην για πρώτη φορά στον Λευκό Οίκο η Μαλία ήταν 10 ετών και η Σάσα μόλις 7. Και μεγάλωσαν τόσο γρήγορα”, είπε φέτος, στο επίσημο δείπνο που παρέθεσε στον Πρωθυπουργό του Καναδά Τζάστιν Τριντό, σε μία από τις σπάνιες επίσημες εκδηλώσεις στις οποίες ήταν παρούσες οι κόρες του. “Αρχίζω να πνίγομαι”, πρόσθεσε ο Ομπάμα και διέκοψε την ομιλία του, εμφανώς συγκινημένος.

Μιλώντας στον Τζίμι Φάλον -τον οικοδεσπότη της εκπομπής The Tonight Show- ο Μπαράκ Ομπάμα είπε στις αρχές της εβδομάδας ότι η Μαλία ανυπομονεί να φύγει από τον Λευκό Οίκο, τονίζοντας ότι και οι δύο κόρες του χειρίστηκαν πολύ καλά την ασυνήθιστη παιδική ηλικία τους.

“Είναι θαυμάσια κορίτσια. Είναι έξυπνα και αστεία. Αλλά το πιο σημαντικό είναι ότι είναι ευγενικά. Δεν έχουν ύφος” είπε, λέγοντας ότι υπεύθυνες για την καλή τους ανατροφή είναι τόσο η σύζυγός του Μισέλ όσο και η μητέρα της, Μάριαν Ρόμπινσον, η οποία ζει με την οικογένεια στον Λευκό Οίκο.

Η Μαλία Ομπάμα έχει εκδηλώσει ενδιαφέρον για τον κινηματογράφο και την τηλεόραση και τον περασμένο μήνα δήλωσε ότι θα φοιτήσει στο Πανεπιστήμιο Χάρβαρντ αλλά από το φθινόπωρο του 2017, καθώς σκοπεύει να κάνει διάλειμμα ενός έτους από τις σπουδές της.

Όσο για τα σχέδια των Ομπάμα μετά από τη λήξη της θητείας του Προέδρου τον Ιανουάριο του 2017, αυτά είναι να παραμείνουν στην Ουάσινγκτον τουλάχιστον μέχρι να αποφοιτήσει από το Sidwell Friends και η 15χρονη Σάσα.