Απειλητικά μηνύματα σε Γερμανούς βουλευτές που αναγνώρισαν τη γενοκτονία των Αρμενίων

Έπειτα από την αναγνώριση της γενοκτονίας των Αρμενίων, Γερμανοί βουλευτές τουρκικής καταγωγής που έδωσαν θετική ψήφο δέχονται απειλές για τη ζωή τους.

Πρόκειται για 11 Βουλευτές μεταξύ των οποίων και ο Οζτζάν Μουτλού του κόμματος των Πρασίνων, ο οποίος λαμβάνει καθημερινά υβριστικά σχόλια και απειλές από Τούρκους εθνικιστές, με αποτέλεσμα να του διασφαλιστεί η αστυνομική προστασία.

«Ανησυχώ σοβαρά. Δεν είχα βιώσει ποτέ τόση εξύβριση. Κάποιοι μανιακοί, τρελοί μπορεί να ακούσουν αυτό και να νομίζουν ότι ο ηγέτης έδωσε τις εντολές του», δήλωσε στο κρατικό δίκτυο ARD.

Ο Μουτλού που έχει χαρακτηριστεί από Τούρκους πολίτες «Γερμανός ηλίθιος», «προδότης» και «λεγόμενος Τούρκος», έχει ασκήσει σφοδρή κριτική στον Τούρκο Πρόεδρο, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν ενώ έχει πρωτοστατήσει σε καμπάνιες για την αναγνώριση της γενοκτονίας των Αρμενίων.

Την ίδια ώρα ο Ερντογάν ζητά από τη Γερμανία να λογοδοτήσει για την αναγνώριση, κάνοντας λόγο για «ακάθαρτο» αίμα των Γερμανών βουλευτών με τουρκική καταγωγή.

Μιλώντας στο πανεπιστήμιο Σαμπαχατίν Ζαίμ της Κωνσταντινούπολης, ο Πρόεδρος της Τουρκίας δήλωσε: «Τούρκοι; Το αίμα τους πρέπει να σταλεί στο εργαστήριο για εξετάσεις. Το αίμα τους είναι ακάθαρτο και ξέρουμε ποιων εκπρόσωποι είναι. Είναι το μακρύ χέρι των αποσχιστών τρομοκρατών που βρίσκονται στη Γερμανία».