Κλίντον, Ερντογάν και Αμπντουλάχ της Ιορδανίας στην κηδεία του Μοχάμεντ Άλι

Αρχηγοί κρατών, εκπρόσωποι θρησκειών, συγγενείς, φίλοι, αλλά και πλήθος θαυμαστών του σπουδαίου πυγμάχου θα συνοδεύσουν τον Μοχάμεντ Άλι  στην τελευταία του κατοικία την Παρασκευή στο Λούισβιλ του Κεντάκι. Ανάμεσα στα ονόματα των επισήμων που έχουν γίνει μέχρι στιγμής γνωστά, ξεχωρίζουν αυτά του πρώην Προέδρου των ΗΠΑ Μπιλ Κλίντον, του Προέδρου της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν και  του βασιλιά της Ιορδανίας Αμπντουλάχ.

Ο Ερντογαν μάλιστα ζήτησε να μιλήσει στην τελετή, στην οποία αναμένεται ότι θα παραστούν χιλιάδες προσωπικότητες απ’ όλον τον κόσμο, σύμφωνα με την ανακοίνωση των οργανωτών της κηδείας.

«Ναι θα έρθει, θα είναι παρών», επιβεβαίωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο και ο Μπομπ Γκάνελ, εκπρόσωπος της οικογένειας του θρυλικού πυγμάχου. Ωστόσο, δεν επιβεβαίωσε εάν ο Αμερικανός Πρόεδρος Μπαράκ Ομπάμα θα παραστεί στην κηδεία, καθώς ο Λευκός Οίκος δεν έχει κάνει καμία σχετική αναφορά.

Σημειώνεται ότι επικήδεια ομιλία θα εκφωνήσει και ο πρώην Πρόεδρος των ΗΠΑ Μπιλ Κλίντον, ενώ ο Δαλάι Λάμα, αν και προσκλήθηκε, δεν θα καταφέρει να δώσει το παρών στην τελετή.

Ο Μοχάμεντ Άλι πέθανε την Παρασκευή σε ηλικία 74 ετών στο Φοίνιξ της Αριζόνας, όπου διέμενε την τελευταία δεκαετία.

Όλος ο μουσουλμανικός κόσμος τιμά τον Μοχάμεντ Άλι, ο οποίος ασπάστηκε το Ισλάμ το 1964 και υπερασπιζόταν τις φιλειρηνικές και παγκόσμιες αξίες της πίστης του σε όλη τη ζωή του.

Η κηδεία του πάντως θα είναι διαθρησκευτική και ανοιχτή για όλους, αν και ο επικεφαλής της τελετής θα είναι ιμάμης.