Θέσεις παρκαρίσματος μόνο για γυναίκες

Αυτό που σκέφτηκαν οι υπεύθυνοι ενός εμπορικού κέντρου στην πόλη Χανγκτσόου στην Κίνα, θα αποτελέσει σίγουρα θέμα αντιπαράθεσης ανάμεσα στο αντρικό και το γυναικείο φύλλο.

Αποφάσισαν να δημιουργήσουν θέσεις πάρκινγκ, φαρδύτερες κατά 50% από τις υπόλοιπες για να παρκάρουν αποκλειστικά και μόνο γυναίκες.

Μάλιστα στο έδαφος έχουν σχεδιαστεί με ροζ χρώμα γυναικείες φιγούρες.

Σεξισμός ή ανάγκη;

Όπως ήταν αναμενόμενο, πολλές γυναίκες αντέδρασαν κι έκαναν λόγο για απίστευτο σεξισμό, αλλά οι υπεύθυνοι του εμπορικού κέντρου από την πλευρά τους δήλωσαν ότι δεν σκόπευαν να προσβάλουν και να υποτιμήσουν τις γυναίκες οδηγούς και συμπλήρωσαν ότι απλά ήθελαν να βοηθήσουν όσες δεν το… έχουν και πολύ με το παρκάρισμα.

Μάλιστα έσπευσαν να εξηγήσουν ότι οι συγκεκριμένες θέσεις είναι μόνο οι 8 από τις 370 συνολικές θέσεις του πάρκινγκ. Αν το μέτρο κριθεί επιτυχημένο, οι θέσεις αυτές θα αυξηθούν πρόσθεσαν.

Ανάλογες θέσεις υπάρχουν στην Αυστραλία, στην Ελβετία και στη Γερμανία. Σε χώρες όπως η Γερμανία οι συγκεκριμένες θέσεις δημιουργήθηκαν για να προστατεύσουν τις γυναίκες από ενδεχόμενη σεξουαλική παρενόχληση.