Στην υποδοχή 31 μεταναστών που μεταφέρθηκαν από την Ελλάδα στη Λισαβόνα ο Δ. Αβραμόπουλος

Τριάντα ένας πρόσφυγες που μεταφέρθηκαν από την Ελλάδα, στο πλαίσιο του προγράμματος μετεγκατάστασης της Ε.Ε., υποδέχθηκαν στο αεροδρόμιο της Λισαβόνας ο Επίτροπος Δημήτρης Αβραμόπουλος και η Υπουργός Εσωτερικών της Πορτογαλίας Κοντστάνσα Ουρμπάνο ντε Σόουζα.

Ο Επίτροπος Εσωτερικών Υποθέσεων, Μετανάστευσης και Ιθαγένειας συναντήθηκε με τον Πρόεδρο της Πορτογαλίας Μαρσέλο Ρεμπέλο ντε Σόουζα με τον οποίο, μεταξύ άλλων, συζήτησε τις πρωτοβουλίες της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για το μεταναστευτικό και την αντιμετώπιση της τρομοκρατίας.

Σε δηλώσεις του, ο κ. Αβραμόπουλος ευχαρίστησε την κυβέρνηση και το λαό της Πορτογαλίας επισημαίνοντας πως «δείχνουν στην πράξη τι εννοούμε όταν μιλάμε για αλληλεγγύη στην Ευρώπη».

Παράλληλα τόνισε ότι «η Ευρωπαϊκή Επιτροπή εργάζεται σκληρά, ώστε να εφαρμοστεί πλήρως το σχέδιο μετεγκατάστασης και επανεγκατάστασης, που υιοθετήθηκε από όλους μας πριν από μερικούς μήνες» ενώ αναφέρθηκε σε δυσκολίες που υπάρχουν, χαρακτηρίζοντας τα έως τώρα αποτελέσματα ως «φτωχά». Καταλήγοντας υπογράμμισε πως η Ε.Ε. θα εντείνει τις προσπάθειές της, προκειμένου να υιοθετήσει νέους μηχανισμούς, νέες πολιτικές και νέα σχέδια στον τομέα της ένταξης.