Ομολόγησε ο 27χρονος που πυρπόλησε την πρώην κοπέλα του

Ομολόγησε τελικά το έγκλημά του ο 27χρονος Βιντσέντζο Παντουάνο, ο οποίος έκαψε την 22χρονη Σάρα Ντι Πιετραντόνιο, επειδή δεν άντεχε στην ιδέα ότι δεν είναι πια ζευγάρι.

«Ναι, είμαι εγώ το τέρας», είπε μετά από την οκτάωρη ανάκριση και εξήγησε ότι σκοπός του δεν ήταν να σκοτώσει την άτυχη κοπέλα, αλλά μόνο να την τρομάξει.

«Είμαι παρανοϊκός, κτητικός. Δεν ήμασταν πια μαζί, αλλά είχα την ανάγκη να την βλέπω και να την ακούω. Δε θα της έκανα κακό, γιατί την αγαπούσα», είπε ο Παντουάνο.

Σύμφωνα με όσα είπε στους αστυνομικούς, περίμενε τη Σάρα να βγει από το διαμέρισμα του νέου της συντρόφου και τότε “έκλεισε” το όχημά της με το δικό του.

«Αρχίσαμε να τσακωνόμαστε και εγώ έβγαλα ένα μπουκάλι με οινόπνευμα που είχα πάρει μαζί μου. Το έριξα στο αυτοκίνητο και πάνω στην Σάρα. Αλλά ήθελα μόνο να την τρομάξω», συνέχισε ο Παντουάνο.

Πανικοβλημένη η 22χρονη βγήκε από το αυτοκίνητό της και άρχισε να τρέχει. Εκείνος, όμως, έτρεξε πίσω της, αφού πρώτα πυρπόλησε με τον αναπτήρα του το όχημά της.

«Όταν έφυγε αποφάσισα να την κυνηγήσω. Ήμασταν πάρα πολύ κοντά. Μετά δεν ξέρω ακριβώς τι συνέβη. Άναψα ένα τσιγάρο και εκείνη πήρε φωτιά», συμπλήρωσε ο 27χρονος δράστης.

Η εισαγγελία της Ρώμης επιβεβαίωσε τη σύλληψή του με την κατηγορία του φόνου εκ προμελέτης και της καταδίωξης, ενώ δόθηκε η εντολή και για την νεκροψία του θύματος.

Από την πλευρά της, η μητέρα της Σάρα, Τίνα Ράκουι, μη μπορώντας να συνειδητοποιήσει τον θάνατο της κόρης της, υποστηρίζει ότι ο νεαρός δεν ήταν βίαιος αλλά ευγενικός, ότι φρόντιζε την Σάρα και ότι  ήταν ζηλιάρης, σύμφωνα με την ιταλική εφημερίδα Corriere della Sera.

«Έζησε στο σπίτι μας για περίπου δύο χρόνια. Ήταν ζηλιάρης, αλλά ήταν ευγενικός και την φρόντιζε. Ήταν ο γιος που δεν απέκτησα ποτέ», είπε η μητέρα της άτυχης κοπέλας ενώ δεν έκανε κανένα σχόλιο για όσους δε σταμάτησαν για να βοηθήσουν την κόρη της παρά τις εκκλήσεις της.

Η σχέση των δύο νέων κάθε άλλο παρά αρμονική ήταν, μια και είχαν χωρίσει τουλάχιστον τρεις φορές.

Εκτός από το ίδιο το έγκλημα που έχει συγκλονίσει την Ιταλία, αυτό που κάνει εντύπωση είναι ότι δύο οδηγοί αυτοκινήτου που πέρασαν  από το σημείο την ώρα που ο δράστης κυνηγούσε την Σάρα, δεν σταμάτησαν για να της προσφέρουν καμία βοήθεια.

«Είδα εκείνη την ξανθιά κοπέλα που κουνούσε τα χέρια της, αλλά δεν κατάλαβα ότι ζητούσε βοήθεια. Έτσι συνέχισα», δήλωσε ένας από τους δύο νεαρούς που βρέθηκαν στο σημείο.

«Νόμιζα ότι τσακώνονταν. Μόνο την επόμενη ημέρα, οι φίλοι μου όταν παίζαμε ποδόσφαιρο με ρώτησαν αν είδα τι είχε συμβεί στο κορίτσι. Τότε τα κατάλαβα όλα. Τότε συνέδεσα τα πάντα με την ξανθιά κοπέλα που κουνούσε τα χέρια της», πρόσθεσε ο 20χρονος.

Ένας δεύτερος οδηγός που επέστρεφε από τη θάλασσα εκείνη την ώρα, κατέθεσε στην αστυνομία ότι είδε μία κοπέλα να τσακώνεται με ένα αγόρι έξω από το αυτοκίνητο.

«Συνέχισα μέχρι το σπίτι της κοπέλας μου. Κάπνισα ένα τσιγάρο, την χαιρέτησα και επέστρεψα από τον ίδιο δρόμο. Τότε είδα το αυτοκίνητο καμένο, αλλά δε συνέδεσα τα δύο περιστατικά. Πήγα για ύπνο. Μόνο το πρωί η μητέρα μου, μου είπε ότι βρήκαν ένα καμένο αυτοκίνητο με μία κοπέλα απανθρακωμένη. Μόνο τότε κατάλαβα», είπε ο δεύτερος οδηγός.