Ξεκίνησε η δίκη του Μέσι για φοροδιαφυγή - Απειλείται με φυλάκιση 22 μηνών

Στο εδώλιο του κατηγορουμένου κάθισαν σήμερα τόσο ο Αργεντινός άσος Λιονέλ Μέσι όσο και ο πατέρας του, για την γνωστή υπόθεση της φοροδιαφυγής.

Και οι δύο κατηγορούνται από το ισπανικό Δημόσιο ότι απέκρυψαν έσοδα ύψους 4 εκατομμυρίων ευρώ από τα δικαιώματα εκμετάλλευσης της εικόνας του μέσα από διάφορες συμφωνίες με πολύ γνωστές εταιρίες, μέσω λογαριασμών που διέθεταν σε φορολογικούς “παραδείσους” όπως στην Μπελίζ αλλά και την Ουρουγουάη.

Σημειώνεται ότι οι παραβάσεις αυτές είχαν σημειωθεί τη διετία 2007-2009, με την οικογένεια Μέσι τον Αύγουστο του 2013 να καταβάλει στο Ισπανικό δημόσιο το ποσό των 5 εκατομμυρίων ευρώ (το ποσό που είχαν αποκρύψει συν τους τόκους), θεωρώντας ότι η υπόθεση θα κλείσει φιλικά.

Ωστόσο οι φορολογικές αρχές της Ισπανίας έχουν διαφορετική άποψη και ζητούν πέρα από την επιβολή βαρύτατων χρηματικών προστίμων και την τιμωρία των δύο κατηγορούμενων, γεγονός που θα σήμαινε φυλάκιση 22 μηνών.

«Ο Λίο δεν έχει αφιερώσει ούτε ένα λεπτό από τη ζωή του προκειμένου να μελετήσει ή αναλύσει τα συμβόλαια με τους χορηγούς του», ανέφεραν στα υπομνήματα τους οι δικηγόροι του ποδοσφαιριστή με τον ίδιο να συμπληρώνει ότι «έχω εμπιστοσύνη στον πατέρα μου και υπογράφω αυτά που μου δίνει». Ωστόσο, το ανώτατο δικαστήριο της Βαρκελώνης δεν απεδέχθη τον ισχυρισμό του σούπερ σταρ του ποδοσφαίρου και τον παρέπεμψε σε δίκη.

Στη σημερινή, πρώτη ημέρας της διαδικασίας, ο Μέσι απουσίαζε λόγω των υποχρεώσεων του με την Εθνική Αργεντινής στο Κόπα Αμέρικα, ωστόσο, πληροφορίες από την Ισπανία αναφέρουν ότι έχει εξασφαλίσει άδεια και την Πέμπτη θα παραστεί στο δικαστήριο προκειμένου να απολογηθεί.