Δείτε πόσα λεφτά έβγαλαν οι Κλίντον από τις ομιλίες τους...

Ένα αξιοπρεπέστατο… κομπόδεμα έκανε το ζεύγος Κλίντον το 2015 καθώς μόνο από τις ομιλίες τους, τα κέρδη που συγκέντρωσαν “άγγιξαν” τα 6,7 εκατομμύρια δολάρια.

Από το ποσό αυτό, τα 2,7 εκατομμύρια δολάρια ο πρώην Αμερικανός Πρόεδρος τα κέρδισε από ομιλίες που παραχώρησε από τότε που η Χίλαρι ανακοίνωσε ότι θα κατέβει υποψήφια για την προεδρία των Ηνωμένων Πολιτειών της Αμερικής.

Για την ακρίβεια, τον Ιούνιο του 2015 ο Μπιλ Κλίντον έγινε πλουσιότερος κατά 285.000 δολάρια για την ομιλία του στο America’s Health Insurance Plans, την εμπορική ένωση των Αμερικανών ασφαλιστών υγείας.

Επίσης, πληρώθηκε με 200.000 δολάρια για μία ομιλία στο Stephens Inc, μία εταιρία χρηματοοικονομικών υπηρεσιών στο Αρκάνσας, η οποία ανήκει σε έναν μεγάλο χρηματοδότη των Ρεπουμπλικάνων. Τον Σεπτέμβριο του 2015 πήρε ακόμα 225.000 δολάρια για να μιλήσει στην Computer Design & Integration LLC, μία εταιρία που ασχολείται με την υψηλή τεχνολογία και τις επικοινωνίες.

Από την πλευρά της η Χίλαρι σταμάτησε να δίνει ομιλίες με το αζημίωτο, αμέσως μόλις ξεκίνησε την εκστρατεία της για το χρίσμα των Δημοκρατικών ωστόσο πέρα από τα κέρδη που είχε από αυτές, η ίδια εισέπραξε πάνω από 5 εκατομμύρια δολάρια σε δικαιώματα βιβλίων από τις αρχές του 2015, ενώ ο Μπιλ πληρώνεται από διάφορα ιδρύματα και μάλιστα, σύμφωνα με το νόμο, δεν είναι υποχρεωμένος να αποκαλύψει το ακριβές ποσό που λαμβάνει από την εργασία του ως σύμβουλος σε τέτοια ιδρύματα.

Σημειώνεται ότι ο πρώην “πλανητάρχης” ανακοίνωσε ότι σε περίπτωση που η σύζυγός του εκλεγεί πρόεδρος των ΗΠΑ θα σταματήσει να δίνει επ’ αμοιβή ομιλίες.