Δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο πρόωρων εκλογών ο Ρ. Μιτερλένερ

Ανοικτό το ενδεχόμενο προκήρυξης πρόωρων εκλογών στην Αυστρία μετά την παραίτηση του Καγκελαρίου Βέρνερ Φάιμαν, άφησε ο εκτελών χρέη Καγκελαρίου της Αυστρίας, Ράινχολντ Μιτερλένερ, ωστόσο όμως υπογράμμισε ότι αναμένει να υπάρξει συμφωνία στις συνομιλίες με τους Σοσιαλδημοκράτες εταίρους του στον κυβερνητικό συνασπισμό για την αποφυγή τους.

Ο κ. Μιτερλένερ, αρχηγός του συντηρητικού Λαϊκού Κόμματος, σκιαγράφησε τις αρχές οι οποίες επιθυμεί να είναι μέρος οποιασδήποτε συμφωνίας για συνεργασία με το πρόσωπο που θα προτείνουν ως καγκελάριο οι Σοσιαλδημοκράτες, περιλαμβανομένης και της συνέχισης της τρέχουσας πολιτικής ως προς τη μετανάστευση.

“Υποθέτω ότι έχουμε ήδη βρει μια κοινή γραμμή και ότι θα εμμείνουμε σε αυτήν”, ανέφερε ο κ. Μιτερλένερ σε συνέντευξη Τύπου ύστερα από την εβδομαδιαία συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου. Αξίζει να σημειωθεί ότι το SPO διαθέτει 52 από τους 183 βουλευτές στο Εθνικό Συμβούλιο, κάτω σώμα του ομοσπονδιακού κοινοβουλίου και 24 από τους 62 αντιπροσώπους στο Ομοσπονδιακό Συμβούλιο, άνω σώμα. Από την πλευρά του το ΟVP του υπηρεσιακού καγκελαρίου διαθέτει 51 βουλευτές στο Εθνικό Συμβούλιο και 28 εκπροσώπους στο Ομοσπονδιακό Συμβούλιο.