Ρώσος ΥΠΕΞ: Οι ΗΠΑ ήθελαν να συμπεριληφθεί η Αλ - Κάιντα στην εκεχειρία της Συρίας

Οι Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής ήθελαν να συμπεριληφθούν στην εκεχειρία στο Χαλέπι της Συρίας θέσεις του Μετώπου αλ Νούσρα, (ο βραχίονας της αλ-Κάιντα στη Συρία), όμως αυτό απορρίφθηκε ως απαράδεκτο, δήλωσε σήμερα ο Υπουργός Εξωτερικών της Ρωσίας Σεργκέι Λαβρόφ.

Σε συνέντευξη που παραχώρησε στο πρακτορείο ειδήσεων RIA, ο Λαβρόφ τόνισε ότι «Αυτό μας οδηγεί να σκεφτόμαστε ότι… κάποιος θέλει να χρησιμοποιήσει τους Αμερικάνους για να σταματήσει το Μέτωπο Υποστήριξης να στοχοθετείται από (αεροπορικές) επιδρομές».

Επίσης, ο επικεφαλής της ρωσικής διπλωματίας έκρινε ότι η Τουρκία και η Σαουδική Αραβία είναι απίθανο να αρχίσουν χερσαίες επιχειρήσεις στη Συρία, δεδομένου ότι δυνάμεις της ρωσικής πολεμικής αεροπορίας συνεχίζουν να δρουν στη συριακή επικράτεια.

Συνεχίζοντας ο Λαβρόφ προέβλεψε ότι μια σύνοδος σε επίπεδο υπουργών της Διεθνούς Ομάδας Στήριξης της Συρίας (ΔΟΣΣ) ενδέχεται να συγκληθεί τις επόμενες εβδομάδες.

Ο Ρώσος υπουργός Εξωτερικών σημείωσε πως χρειάζεται να καταβληθεί κάθε προσπάθεια για να υπάρξει εκεχειρία στο Χαλέπι της Συρίας.

Ακόμα, ο Σεργκέι Λαβρόφ τόνισε πως ο Σύρος πρόεδρος Μπασάρ αλ Άσαντ δεν είναι σύμμαχος της Ρωσίας στον βαθμό που η Τουρκία είναι σύμμαχος των ΗΠΑ.

«Ο Άσαντ δεν είναι σύμμαχος για εμάς. Ναι, τον υποστηρίζουμε στη μάχη εναντίον της τρομοκρατίας και στην προάσπιση του συριακού κράτους», ανέφερε ο Λαβρόφ στο RIA.

«Αλλά δεν είναι σύμμαχος με την έννοια που η Τουρκία είναι σύμμαχος των ΗΠΑ».