Πρίμα μπαλαρίνα αναζητά έμπνευση σε προσφυγικό καταυλισμό

Έναν χώρο φιλοξενίας προσφύγων στα σύνορα της ΠΓΔΜ με την Σερβία επισκέφθηκε η πρίμα μπαλαρίνα στην ομάδα της Αγίας Πετρούπολης, Ιρίνα Κολεσνίκοβα.

Η διάσημη Ρωσίδα χορεύτρια, παράλληλα με το μπαλέτο, συνεργάζεται με την φιλανθρωπική οργάνωση Oxfam για την κοινωνική ευαισθητοποίηση σχετικά με τα ασυνόδευτα παιδιά που φτάνουν στην Ευρώπη τα τελευταία χρόνια από τις εμπόλεμες περιοχές.

«Η ψυχή των παιδιών αυτών έχει ήδη τραυματιστεί και χρειάζονται βοήθεια. Τα μάτια τους έχουν δει πράγματα που δεν μπορούμε να φανταστούμε. Οι φρικαλεότητες που πέρασαν κι έχουν δει είναι τεράστιες. Με αγκάλιασαν, εμένα, μία ξένη. Ίσως είδαν σε μένα μία εικόνα ασφάλειας», δήλωσε η μπαλαρίνα στο Ρόιτερς.

Ωστόσο η συγκεκριμένη επίσκεψη της Κολεσνίκοβα στο Ταμπανόβτσε, δεν ήταν αποκλειστικά συνδεδεμένη με το φιλανθρωπικό της έργο καθώς οι εικόνες που αντίκρισε και οι διάλογοι που είχε με τους πρόσφυγες θα αποτελέσουν “τροφή” για μια νέα εκδοχή της Κάρμεν του Μπιζέ.

«Το όνομά της ήταν Κάρμεν» θα είναι ο τίτλος του νέου έργου, εμπνευσμένο από την πορεία που ακολούθησαν εκατομμύρια πρόσφυγες για μια καλύτερη ζωή: Μια πορεία καθόλου ευχάριστη, γεμάτη πόνο και κακουχίες με φόντο την φρίκη του πολέμου.

Την χορογραφία θα “υπογράψει” ο Ρώσος Αντρέι Κουζνέτσοφ Βιατσεσλάφ και όλη η δράση του έργου θα εκτυλίσσεται σε ένα στρατόπεδο προσφύγων που βρίσκεται στην Ευρώπη.

Η πρεμιέρα του έργου από το μπαλέτο της Αγίας Πετρούπολης θα γίνει τον Αύγουστο στο London Coliseum. Η “νέα” Κάρμεν θα περιοδεύσει σε όλο τον κόσμο ενώ μέρος των εσόδων από τις πωλήσεις των εισιτηρίων στο Λονδίνο θα πάει στο έργο της φιλανθρωπικής οργάνωσης Oxfam.