Αμάλ Αλαμουντίν εναντίον Ντόναλντ Τράμπ: ω Θεέ μου!

Ανοιχτά κατά του Ντόναλντ Τραμπ τάχθηκε η Αμάλ Αλαμουντίν, η οποία δήλωσε για ακόμη μία φορά πως στηρίζει την υποψηφιότητα της Χίλαρι Κλίντον.

Σε πρόσφατη συνέντευξή της στο BBC, η 38χρονη δικηγόρος και σύζυγος του διάσημου ηθοποιού Τζορτζ Κλούνεϊ, άσκησε έντονη κριτική προς τον Αμερικανό υποψήφιο για το χρίσμα των Ρεπουμπλικανών, κυρίως όσον αφορά στη στάση του απέναντι στους μουσουλμάνους και τις γυναίκες.

Πιο συγκεκριμένα, η Αμάλ Αλαμουντίν, της οποίας οι γονείς είναι μουσουλμάνοι, υπογράμμισε πως “όταν ακούς ότι ο επικεφαλής υποψήφιος των Ρεπουμπλικανών δηλώνει ‘ότι θα χτίσει τείχη, ότι θα απελάσει τους Μεξικανούς και θα απαγορεύσει την είσοδο στους μουσουλμάνους, επιμένοντας ότι δεν πιστεύουν στον τρόπο ζωής μας και δεν σέβονται το σύστημά μας’, σκέφτεσαι ‘τώρα ποιους εννοείς; Το 1,5 δισεκατομμύριο ανθρώπων που είναι μουσουλμάνοι; Τους Αμερικανούς πολίτες που είναι μέλη του στρατού σου ή εκείνους που δεν είναι βίαιοι ή εξτρεμιστές σε κανένα επίπεδο;”

Η αγανάκτηση της επιτυχημένης δικηγόρου ήταν ολοφάνερη κατά τη διάρκεια της συνέντευξης. Μάλιστα, δε δίστασε να συνεχίσει την έντονη κριτική κατά του Τραμπ, σχολιάζοντας “όλα όσα βλέπω με αφήνουν αποσβολωμένη. Υπάρχει μια διαφήμιση στα αμερικανικά Μέσα που έχει συγκεντρώσει τις δηλώσεις του Τραμπ κατά των γυναικών και μόλις το παρακολούθησα, σκέφτηκα «ω θεέ μου»”.

Η ίδια κατέληξε λέγοντας “αν στο τέλος όλου αυτού νικηθεί ο Τραμπ απο το άτομο που θα γίνει η πρώτη γυναίκα πρόεδρος των ΗΠΑ, τότε πιστεύω πως θα λάμβανε ένα πολύ ηχηρό μήνυμα”.

Από την πλευρά του, ο Ντόναλντ Τραμπ το βράδυ της Τρίτης συνέχισε το σερί των προκλητικών δηλώσεων μετά τη μεγάλη νίκη του στις πολιτείες του Κονέκτικατ, του Ντέλαγουερ, του Μέριλαντ, της Πενσυλβάνια και του Ρόουντ Άιλαντ. Στόχος των πυρών του ήταν η Χίλαρι Κλίντον, καθώς σχολίασε πως “το μόνο χαρτί που της έχει μείνει να παίξει είναι αυτό της γυναίκας. Αλλά το πιο ωραίο είναι ότι οι γυναίκες δεν την συμπαθούν. Ειλικρινά, αν η Χίλαρι Κλίντον ήταν άντρας δεν θα συγκέντρωνε ούτε το 5% των ψήφων. Θα την κερδίσουμε τόσο εύκολα”. Ο 70χρονος δισεκατομμυριούχος συνέχισε χαρακτηρίζοντας “ανέντιμη” την Κλίντον, ενώ συμπλήρωσε πως η πρώην πρώτη κυρία των ΗΠΑ θα γινόταν “τραγική πρόεδρος”.