Συναγερμός στη Σουηδία - Φόβοι ότι το ISIS ετοιμάζει επίθεση

Πανικός επικρατεί στη Σουηδία καθώς, σύμφωνα με το Russia Today, υπάρχουν πληροφορίες ότι στην χώρα έχουν μπει 7 με 8 μαχητές του Ισλαμικού Κράτους προερχόμενοι από το Ιράκ, σχεδιάζοντας επίθεση κατά των πολιτών.

«Αυτή τη στιγμή συλλέγουμε πληροφορίες σε συνεργασία με τις υπηρεσίες άλλων χωρών», ανέφερε ο επικεφαλής της αστυνομίας Simon Bynert μιλώντας στο πρακτορείο ειδήσεων TT.

Σύμφωνα με έρευνα του Διεθνούς Κέντρου για την Καταπολέμηση της Τρομοκρατίας (ICCT), πάνω από 300 Σουηδοί πολίτες έχουν ταξιδέψει σε Συρία και Ιράκ και τη Συρία προκειμένου να ενταχθούν στο Ισλαμικό Κράτος. Μια έκθεση που δημοσιεύθηκε τον Απρίλιο στα σουηδικά μέσα ενημέρωσης, αναφέρει ότι οι ισλαμιστές έχουν διεισδύσει με επιτυχία στο Πράσινο Κόμμα της Σουηδίας.

«Άνθρωποι που είναι κοντά στην Μουσουλμανική Αδερφότητα -ένα ισλαμικό κόμμα- προσελκύουν κόσμο από το Πράσινο Κόμμα», λέει ο Lars Nicander από το Σουηδικό Εθνικό Πανεπιστήμιο Άμυνας.

Τον περασμένο Μάρτιο η Europol ανακοίνωσε ότι 3.000 – 5.000 Ευρωπαίοι πολίτες έχουν εκπαιδευτεί σε στρατόπεδα των τζιχαντιστών και έχουν επιστρέψει στην Ευρώπη για μια «εντελώς νέα πρόκληση».