"Η ΕΕ χρειάζεται την Τουρκία περισσότερο απ' όσο την χρειαζόμαστε εμείς"

“Η Ευρωπαϊκή Ένωση χρειάζεται περισσότερο την Τουρκία από όσο η Τουρκία την Ευρωπαϊκή Ένωση”, δήλωσε σε ομιλία του στην Άγκυρα ο Πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

Μάλιστα, χαρακτήρισε «προκλητική» την έκθεση του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου για την κατάσταση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και την ελευθερία του Τύπου στη χώρα του.

«Σε μια περίοδο που οι σχέσεις μας με την Ευρωπαϊκή Ένωση βρίσκονται σε θετική φάση όσον αφορά το θέμα των μεταναστών, το άνοιγμα ορισμένων κεφαλαίων για την ένταξη της Τουρκίας στην Ε.Ε. ή ακόμη την κατάργηση της βίζας, το να παρουσιάζεται μια έκθεση σαν αυτή είναι προκλητικό», δήλωσε ο Τούρκος Πρόεδρος.

Την περασμένη εβδομάδα, το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο ενέκρινε την ετήσια έκθεση προόδου για την Τουρκία στην οποία επέκρινε την κατάσταση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και της ελευθερίας του Τύπου το 2015.

«Αυτή η χώρα (σ.σ. η Τουρκία) έχει αναλάβει τρία εκατομμύρια ανθρώπους για να μην ενοχληθούν οι Ευρωπαίοι. Τι λέει η έκθεση για αυτό το θέμα; Τίποτα», διερωτήθηκε ο κ. Ερντογάν.

«Τη στιγμή που οι σχέσεις μας με την ΕΕ βρίσκονται σε μία θετική φάση σχετικά με τους μετανάστες… είναι προκλητικό να δημοσιεύεται μία τέτοια αναφορά», συμπλήρωσε.