Τα αδέλφια Μπακράουι πίσω από τις επιθέσεις σε Βρυξέλλες και Παρίσι

Έπειτα από μερικές εβδομάδες από την φονική επίθεση στις Βρυξέλλες, νέα στοιχεία έρχονται στο φως της δημοσιότητας σχετικά με τους μαχητές του Ισλαμικού Κράτους που αιματοκύλησαν το αεροδρόμιο και το μετρό της Βελγικής πόλης, Χαλίντ και Ιμπραήμ Ελ Μπακράουι.

Όπως αποκαλύπτει το περιοδικό του Ισλαμικού Κράτους «Dabiq», τα δύο αδέλφια -ο 29χρονος Ιμπραήμ και ο 27χρονος Χαλίντ- βρίσκονται πίσω και από τις επιθέσεις της 13ης Νοεμβρίου στο Παρίσι καθώς προμήθευαν με όπλα τους τρομοκράτες που πραγματοποίησαν την επίθεση στην Γαλλική πρωτεύουσα.

«Όλες οι προετοιμασίες για τις επιδρομές στο Παρίσι και τις Βρυξέλλες ξεκίνησαν με εκείνον και τον μεγαλύτερο αδελφό του, Ιμπραήμ», ανέφερε το περιοδικό «Dabiq», προσθέτοντας ότι «τα δύο αδέλφια συγκέντρωσαν τα όπλα και τα εκρηκτικά».

Παράλληλα, το περιοδικό των τζιχαντιστών αναφέρεται και στον Ναζίμ Λαχράουι, ο οποίος ανατινάχθηκε μαζί με τον Ιμπραήμ Ελ Μπακράουι στο βελγικό αεροδρόμιο, υποστηρίζοντας ότι είχε ετοιμάσει τα εκρηκτικά για τις επιθέσεις σε Παρίσι και Βρυξέλλες. Φυσικά στο εν λόγω περιοδικό, αποδίδονται… τιμές στον Μοχάμεντ Μπελκαίντ, τον οποίο σκότωσαν οι αστυνομικοί κατά τη διάρκεια επιχείρησης στις Βρυξέλλες.

Τέλος, στο δημοσίευμα επισημαίνεται ότι ο Μπελκαίντ θα μπορούσε να είχε διαφύγει, αλλά «αποφάσισε να είναι αυτή η τελευταία πράξη αντίστασης και να διαβεβαιώσει ότι τα αδέλφια του θα έχουν μία ασφαλή έξοδο».