"Ηρεμία μετά την καταιγίδα" στην Ειδομένη (upd)

Εκτονώθηκε, όπως όλα δείχνουν, η κατάσταση στην Ειδομένη, μετά τα νέα επεισόδια που ξέσπασαν νωρίτερα το πρωί της Τετάρτης, όταν ομάδα περίπου 30 Μαροκινών και Αφγανών προσφύγων και μεταναστών, καλύπτοντας τα πρόσωπά τους με μαντίλια, προσπάθησε να ρίξει για ακόμη μία φορά τον φράχτη στα σύνορα με την ΠΓΔΜ.

Στη νέα αυτή απόπειρα να περάσουν τα σύνορα, άμεση ήταν η απάντηση των σκοπιανών αστυνομικών οι οποίοι προχώρησαν σε ρίψη χειροβομβίδων κρότου λάμψης και έκαναν χρήση δακρυγόνων, ενώ και δυνάμεις των ΜΑΤ της Ελληνικής Αστυνομίας παρατάχθηκαν μπροστά από τον φράχτη, ώστε να εμποδίσουν την προσέγγιση των μεταναστών. Στα επεισόδια που σημειώθηκαν κάποιοι παρουσίασαν αναπνευστικά προβλήματα και τους παρασχέθηκαν οι πρώτες βοήθειες.

Πλέον, όλοι οι πρόσφυγες που βρίσκονταν στο συγκεκριμένο σημείο έχουν αποχωρήσει, όπως και οι δυνάμεις της Ελληνικής Αστυνομίας.

Σημειώνεται ότι νωρίτερα η ελληνική αστυνομία προχώρησε σε 4 ακόμη συλλήψεις στο πλαίσιο ελέγχων που διενεργεί σε σημεία του οδικού άξονα που οδηγούν στον καταυλισμό προσφύγων, στην Ειδομένη. Συγκεκριμένα, συνελήφθησαν 3 άτομα από τη Νορβηγία, δύο γυναίκες και ένας άντρας και μία Αγγλίδα, για κατοχή ασυρμάτου που υπήρχε μέσα στο αυτοκίνητο στο οποίο επέβαιναν.

Επίσης, το πρωί συνελήφθη και μία Γερμανίδα για κατοχή ενός σπρέι πιπεριού ενώ στον Γερμανό, ο οποίος συνελήφθη χθες για κατοχή μαχαιριού, ορίστηκε ρητή δικάσιμος για τον ερχόμενο Σεπτέμβριο και κατόπιν αφέθηκε ελεύθερος.

lipothimise

paidia

lipothimia2