Η Google "κατέβασε" εφαρμογή που έφτιαξαν οι Ταλιμπάν

Μία εφαρμογή των Ταλιμπάν με τίτλο “Alemarah” που έδινε στους χρήστες την δυνατότητα να ενημερώνονται για τη δράση τους, αφαιρέθηκε από το Play Store της Google, λίγο αφότου το ανακάλυψαν οι υπεύθυνοι.

Τι ακριβώς ήταν το συγκεκριμένο παιχνίδι; Επρόκειτο για μία εφαρμογή που επέτρεπε στον χρήστη να παρακολουθεί βίντεο φτιαγμένα από τους Ταλιμπάν και να διαβάζει ειδήσεις και ιστορίες γραμμένες στα Πάστο.

Λίγες ημέρες αφότου βγήκε στην αγορά, η Google διέγραψε αυτό το παιχνίδι. Ο εκπρόσωπος της εταιρίας, αρνήθηκε να σχολιάσει την εξαφάνιση της εφαρμογής, επικαλούμενος πως “ήταν αντίθετο στις πολιτικές της Google και παραβίαζε τους κανόνες της'”.

Είναι γνωστό πως οι Ταλιμπάν έχουν και άλλα μέσα για να επικοινωνούν με τους υποστηρικτές τους. Έχουν ένα λογαριασμό στο Twitter, μέσω του οποίου ο εκπρόσωπός τους δίνει ενημερώσεις για τη δραστηριότητα τους. Ένας εκπρόσωπος από τους Ταλιμπάν δήλωσε στο Bloomberg ότι η εφαρμογή ήταν “μέρος των προηγμένων τεχνολογικών προσπαθειών μας για να κάνουμε ένα παγκόσμιο κοινό”.