Κατέρρευσε γέφυρα στην Ινδία - 14 νεκροί, 70 τραυματίες, πάνω από 150 εγκλωβισμένοι (vid-photo)

Δεκατέσσερις νεκροί, τουλάχιστον 70 τραυματίες και πάνω από 150 παγιδευμένοι είναι ο τραγικός απολογισμός από την κατάρρευση ανισόπεδης οδογέφυρας κοντά στην Καλκούτα της Ινδίας. Η γέφυρα ήταν υπό κατασκευή τα τελευταία πέντε χρόνια και σύμφωνα με το αμερικανικό τηλεοπτικό δίκτυο CNN, όταν κατέρρευσε, έπεσε πάνω σε διερχόμενα οχήματα.

Πυροσβέστες και κάτοικοι κάνουν απεγνωσμένες προσπάθειες σκάβοντας με γυμνά χέρια να διασώσουν τους παγιδευμένους.
Μάλιστα μία εικόνα απεικονίζει ένα ματωμένο χέρι να προβάλλει κάτω από ένα μεγάλο σιδερένιο δοκάρι. Άνθρωποι προσπαθούν να περάσουν μπουκάλια με νερό σε επιζώντες που είναι παγιδευμένοι κάτω από τα συντρίμμια.

collapse2

“Η κατάσταση είναι φοβερή. Αυτή τη στιγμή κανένας δεν γνωρίζει πόσοι άνθρωποι είναι παγιδευμένοι”, ανέφερε στον τόπο του δυστυχήματος ο αστυνομικός Ράιχαντ Μόχτα. Αυτόπτης μάρτυρας δήλωσε στο πρακτορείο Reuters ότι τραυματιοφορείς προσπάθησαν να απελευθερώσουν ανθρώπους από ένα μικρό λεωφορείο-ταξί που συνετρίβη κατά την κατάρρευση.

Από την πλευρά του το Reuters μεταδίδει πως δεν υπάρχουν ενδείξεις ότι διεξάγεται μια συντονισμένη επιχείρηση διάσωσης. Η πρόσβαση βαρέων μηχανημάτων που θα μπορούσαν να σηκώσουν τα συντρίμμια περιορίζεται από την εγγύτητα των κτιρίων και στις δύο πλευρές της γέφυρας και από την πυκνή κυκλοφορία.