Ρεπόρτερ της RAI μπαίνει παράνομα στα Σκόπια (vid)

Σοκάρει η προσπάθεια του δημοσιογράφου της ιταλικής τηλεόρασης RAI Ιλάριο Πιαναρέλι να περάσει παράνομα τα σύνορα με τα Σκόπια. Ο δημοσιογράφος προσπάθησε να ανακαλύψει κάποιο μυστικό μονοπάτι για να περάσει τα σύνορα και το κατάφερε. Άλλωστε, διακινητές συνεχίζουν να θησαυρίζουν, καθώς εκμεταλλεύονται την απόγνωση των προσφύγων και των μεταναστών και με το αζημίωτο τους οδηγούν στα Σκόπια μέσα από μυστικά περάσματα.

Ένα ανάλογο μυστικό πέρασμα αναζήτησε και ο Ιταλός δημοσιογράφος της RΑΙ. Μαζί με το τηλεοπτικό συνεργείο αποφάσισαν να ακολουθήσουν μέσα στη νύχτα ένα από τα μονοπάτια, συνάντησαν στο δρόμο τους παράνομους μετανάστες, φοβήθηκαν, γνωρίστηκαν, έδωσαν τα χέρια, και συνέχισαν την πορεία τους.

Ο Ιταλός ρεπόρτερ συνέχισε το οδοιπορικό του, αλλά μετά από κάποιο σημείο η πορεία του ανακόπηκε καθώς το έδαφος είχε μετατραπεί σε βάλτο εξαιτίας των βροχοπτώσεων. Αποφάσισαν να πάνε από άλλο μονοπάτι. Το εντόπισαν, ξεκίνησαν τη νέα πορεία τους και τελικά έφτασαν στα σύνορα, στο σημείο που τελειώνει ο φράχτης. Μετά τον φράχτη υπάρχει μόνο συρματόπλεγμα, το οποίο μπορεί κάποιος να το περάσει πολύ εύκολα. Με αυτό τον τρόπο, ο δημοσιογράφος της RΑΙ μέσα στη νύχτα κατάφερε να περάσει παράνομα από την Ελλάδα στα Σκόπια.