Έφυγε από τη ζωή η πρώην Πρώτη Κυρία των ΗΠΑ Νάνσι Ρίγκαν

Έφυγε από τη ζωή, πλήρης ημερών, σε ηλικία 94 ετών η Νάνσι Ρίγκαν, πρώην Πρώτη Κυρία των ΗΠΑ.

Η είδηση του θανάτου της που μεταδόθηκε από τα αμερικανικά ΜΜΕ επιβεβαιώθηκε και επισήμως από το γραφείο της.

Η Νάνσι Ρίγκαν  γεννήθηκε στις 6 Ιουλίου 1921 στη Νέα Υόρκη από πατέρα πωλητή αυτοκινήτων και μητέρα ηθοποιό. Ήταν και η ίδια ηθοποιός, με σημαντική κινηματογραφική παρουσία  στις δεκαετίες του ’40 και του ’50. Ως σύζυγος του επί οκτώ χρόνια (1981 – 1989) προέδρου των ΗΠΑ Ρόναλντ Ρίγκαν, έμεινε γνωστή ως μία από τις πρώτες κυρίες με τη μεγαλύτερη επιρροή στην ιστορία των Ηνωμένων Πολιτειών. Στάθηκε στο πλευρό του Ρίγκαν, που απεβίωσε στις 5 Ιουνίου 2004, ακόμη και όταν νόησε από τη νόσο του Αλτσχάιμερ, ενώ επέμεινε να υπερασπίζεται την αξιοπρέπεια και το πολιτικό του έργο.

Παντρεύτηκαν με τον Ρόναλντ Ρίγκαν το 1952 και ο γάμος τους διήρκεσε πάνω από μισό αιώνα. Απέκτησαν δύο παιδιά, την Πάτυ και τον Ρον.

«Στα γενέθλιά μου, έστελνε λουλούδια στη μητέρα μου για να την ευχαριστήσει που του επέτρεψε να ζήσει μαζί μου», έλεγε η πρώην Πρώτη Κυρία.

Θα ενταφιαστεί δίπλα στον σύζυγό της, στην Προεδρική Βιβλιοθήκη Ρόναλντ Ρίγκαν στο Σίμι Βάλεϊ της Καλιφόρνιας, όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση για την επιβεβαίωση του θανάτου της.

na-1_16

Reagans_early_1990s

na-6_5

na-3_7

images