"Κούρσα" θανάτου

Αδιευκρίνιστα παραμένουν τα αίτια του μακελειού που προκάλεσε ένας… ταξιτζής στο Μίτσιγκαν, σκοτώνοντας από το ταξί του έξι περαστικούς.

Στον οδηγό της εταιρείας Uber απαγγέλθηκαν 16 κατηγορίες, μεταξύ των οποίων και έξι που αφορούν φόνους εκ προμελέτης ή εκ προθέσεως.

Πρόκειται για τον 45χρονο Τζέισον Ντάλτον, ο οποίος αντιμετωπίζει την ποινή της ισόβιας κάθειρξης αν κριθεί ένοχος για τις ανθρωποκτονίες, σύμφωνα με τον εισαγγελέα της κομητείας Καλαμαζού, Τζεφ Γκέτινγκ.

Ο κατηγορούμενος δεν προσήχθη στο δικαστήριο αλλά ενημερώθηκε μέσω τηλεδιάσκεψης, από τη φυλακή όπου κρατείται, για τις κατηγορίες που τον βαρύνουν. Ο δικαστής όρισε επίσης ότι δεν δικαιούται αποφυλάκιση με καταβολή εγγύησης.

Όταν ρωτήθηκε αν θέλει να στείλει κάποιο μήνυμα στην κοινότητα του Καλαμαζού, ο Ντάλτον είπε ότι προτιμά να σιωπήσει.

Μυστήριο παραμένει το κίνητρο του δράστη για τους αστυνομικούς που ερευνούν την υπόθεση. Επί πέντε ώρες, σύμφωνα με τις εισαγγελικές αρχές, ο Ντάλτον πυροβολούσε ανθρώπους, αρχικά σε ένα συγκρότημα διαμερισμάτων και στη συνέχεια σε μια αντιπροσωπεία αυτοκινήτων και σε ένα εστιατόριο του Καλαμαζού, μιας πόλης 240 χιλιόμετρα δυτικά του Ντιτρόιτ.

Η αστυνομία ερευνά ορισμένες πληροφορίες σύμφωνα με τις οποίες τη νύχτα της σφαγής ο Ντάλτον ενδέχεται ταυτόχρονα να εξυπηρετούσε πελάτες με το ταξί του.