"Πυρετός" συνομιλιών ΗΠΑ - Ρωσίας για την Συρία

Σε εντατικούς ρυθμούς πραγματοποιούνται οι συνομιλίες μεταξύ Αμερικής και Ρωσίας ώστε να επιτευχθεί εκεχειρία στη Συρία. Ο Υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ Τζον Κέρι, χαρακτήρισε τις σχετικές εργασίες ως “σοβαρές και μέχρι τώρα εποικοδομητικές”, τονίζοντας όμως ότι “απομένει να γίνει πολλή δουλειά ακόμη”.

“Όλοι αναγνωρίζουν την περιπλοκότητα αυτής της προσπάθειας και ασφαλώς υπάρχει ακόμη πολλή δουλειά που πρέπει να γίνει. Οι συνομιλίες αυτές ήταν σοβαρές και μέχρι στιγμής εποικοδομητικές” είπε σε Βρετανούς δημοσιογράφους.

“Η επεξεργασία των όρων για μια εκεχειρία, σε μια κατάσταση όπως αυτή της Συρίας, είναι μια πολύ τεχνική και λεπτομερής διαδικασία· γι’ αυτό οι ομάδες μας είναι ακόμη επί τω έργω. Θέλουμε η διαδικασία αυτή να είναι βιώσιμη και εφόσον όλοι οι συμμετέχοντες επιδείξουν προθυμία και καθίσουν πραγματικά κάτω για να βρούμε μια λύση, μπορούμε να φτάσουμε σε έναν τερματισμό των εχθροπραξιών”, εξήγησε ο επικεφαλής της αμερικανικής διπλωματίας.

Ο Τζον Κέρι, πρόκειται να μεταβεί στο Αμάν της Ιορδανίας, όπου θα συναντηθεί με τον βασιλιά Αμπντάλα με θέμα την κρίση στη Συρία.