Καμερούν: Τουλάχιστον 25 νεκροί σε επίθεση αυτοκτονίας

Τουλάχιστον 25 άμαχοι βρήκαν φρικτό θάνατο, όταν τέσσερις βομβιστές αυτοκτονίας, χτύπησαν στο χωριό Μπόντο, στον αχανή Βορρά του Καμερούν, διαπράττοντας την πιο αιματηρή επίθεση των τελευταίων εβδομάδων, για λογαριασμό των τρομοκρατών της Μπόκο Χαράμ. «Υπήρξε μια τετραπλή επίθεση αυτοκτονίας, στο χωριό Μπόντο, σήμερα το πρωί. Υπάρχουν 25 νεκροί και αρκετοί τραυματισμένοι» ανέφερε σήμερα τοπικός αξιωματούχος.

Δυο βομβιστές χτύπησαν την κεντρική αγορά του χωριού, ενώ οι άλλοι είχαν ως σημείο δράσης την είσοδο και διάφορα σημεία εξόδου του χωριού. Κανείς δεν έχει αναλάβει την ευθύνη για την επίθεση μέχρι τώρα, όμως άπαντες εμφανίζονται πεπεισμένοι ότι πρόκειται για την Μπόκο Χαράμ.

Οι ένοπλες δυνάμεις του Καμερούν, έχουν σχηματίσει ένα σώμα, περίπου 8.700 ανδρών, το οποίο συμμετέχει στον αγώνα εναντίον της τρομοκρατικής οργάνωσης, που θέλει να ιδρύσει δικό της χαλιφάτο, στα βορειοανατολικά της Νιγηρίας. Τον τελευταίο καιρό, οι επιθέσεις της Μπόκο Χαράμ έχουν ενταθεί στις περιοχές εκτός Νιγηρίας, καθώς δεν έχουν γλιτώσει οι γειτονικές χώρες του Νίγηρα, του Τσαντ και του Καμερούν.

Η επίθεση, δεν είναι η πρώτη που πλήττει το χωριό Μπόντο, καθώς στα τέλη Δεκέμβρη, δυο γυναίκες είχαν ανατιναχθεί στην είσοδο του χωριού, παρασύροντας μαζί τους στο θάνατο άλλα 12 άτομα.