Γκάφα... πρωθυπουργικών διαστάσεων από τον Ραχόι

Ευκολόπιστος φαίνεται πως είναι ο εκτελών χρέη Πρωθυπουργού στην Ισπανία, Μαριάνο Ραχόι – Αμέσως, μόλις δέχτηκε ένα τηλεφώνημα από τον «νέο πρόεδρο» της Καταλονίας, συμφώνησε να τον συναντήσει.

Οι σχέσεις της κεντρικής κυβέρνησης της Ισπανίας με την αυτόνομη επαρχία της Καταλονίας είναι εδώ και τέσσερα χρόνια ψυχρές, αφού οι Καταλανοί ζητούν την ανεξαρτησία τους από την Ισπανία.

Ο εκτελών χρέη πρωθυπουργού, Μαριάνο Ραχόι, θεώρησε εξαιρετική ευκαιρία το τηλεφώνημα που του έγινε πρόσφατα από τον «νέο πρόεδρο» της Καταλονίας, τον 53χρονο Κάρλες Πουιγκντεμόντ, να συναντηθούν οι δύο άντρες και να συνομιλήσουν.

Ενθουσιασμένος ο Ραχόι απάντησε ότι: «Η ατζέντα μου είναι σχεδόν άδεια από ραντεβού» και ζήτησε από τον 53χρονο πρόεδρο να συναντηθούν άμεσα μέσα σε μια ή δυο μέρες.

Όμως, δυστυχώς για τον Μαριάνο Ραχόι, ο νέος πρόεδρος της Καταλονίας εξακολουθεί να πιστεύει ότι «δεν είναι καιρός για δειλούς» και ότι θα εργαστεί για την ανεξαρτησία της αυτόνομης επαρχίας, αφού στην άλλη άκρη της γραμμής δεν ήταν ο Πουιγκντεμόντ, αλλά ο παρουσιαστής χιουμοριστικής ραδιοφωνικής εκπομπής, που έκανε απλά μια φάρσα στον πρωθυπουργό της χώρας.

Όταν ο παρουσιαστής αποκάλυψε την αλήθεια στον Ραχόι εκείνος έμεινε έκπληκτος. «Δεν σοβαρολογείτε», ήταν η απάντηση του Μαριάνο Ραχόι, στον παρουσιαστή – φαρσέρ. Πάντως, εντύπωση προκαλεί η άνεση με την οποία ο φαρσέρ κανόνισε το επίμαχο τηλεφώνημα μέσω του γραφείου του Ραχόι, ο οποίος μετά τα αποτελέσματα των εθνικών εκλογών της 20ης Δεκεμβρίου είναι αμφίβολο αν θα εξακολουθήσει να είναι πρωθυπουργός.

Το Λαϊκό Κόμμα του Μαριάνο Ραχόι (PP) πήρε 123 έδρες, ενώ απαιτούνται 176 για την απόλυτη πλειοψηφία. Η Ισπανία για πρώτη φορά βρίσκεται χωρίς πλειοψηφικό κόμμα στην εξουσία και οι διαβουλεύσεις για συμμαχικά σχήματα έχουν αποτύχει μέχρι τώρα, ενώ παραμένει ορατό το ενδεχόμενο για νέες εκλογές στην χώρα την άνοιξη.

Πηγή: protothema.gr