Έκκληση στους μουσουλμάνους να μάθουν αγγλικά

Έκκληση να ενταθούν οι προσπάθειες ώστε να βοηθηθούν οι μουσουλμάνοι να μάθουν αγγλικά, απευθύνει ο Βρετανός Πρωθυπουργός μέσα από άρθρο του που δημοσιεύει η εφημερίδα The Times, ώστε να καταπολεμηθούν οι διακρίσεις και ο διαχωρισμός των φύλων μέσα στις κοινότητές τους.

Ο Ντέιβιντ Κάμερον καλεί να αντιμετωπιστεί η “οπισθοδρομική συμπεριφορά” μιας μειονότητας ανδρών μουσουλμάνων που ασκούν “επιζήμιο έλεγχο” στις γυναίκες που τους περιβάλλουν. Παράλληλα αναφέρει ότι εξαιτίας “μιας ‘παθητικής ανοχής’, άνθρωποι υιοθετούν την αξιοκατάκριτη ιδέα μιας χωριστής ανάπτυξης”.

Ο Βρετανός Πρωθυπουργός ίδρυσε ένα ταμείο 20 εκατ. δολαρίων για να βοηθηθούν οι μουσουλμάνοι να βελτιώσουν τις γνώσεις τους στην αγγλική γλώσσα. Όπως χαρακτηριστικά αναφέρει, νέα στοιχεία δείχνουν ότι 190.000 μουσουλμάνοι, πολλοί από τους οποίους ζουν στη Βρετανία εδώ και δεκαετίες, μιλούν λίγο ή καθόλου αγγλικά. Μεταξύ αυτών, 40.000 δεν μιλούν καθόλου αγγλικά.

“Συνεπώς, δεν προκαλεί έκπληξη το γεγονός ότι το 60% των γυναικών πακιστανικής και μπανγκλαντεσιανής καταγωγής είναι οικονομικά ανενεργές”, υποστηρίζει και σημειώνει ότι η βρετανική κοινωνία πρέπει να είναι “πιο ξεκάθαρη σε σχέση με το τι περιμένει από αυτούς που έρχονται να ζήσουν εδώ”.

Ο κ. Κάμερον προσθέτει ότι “στο εξής θα λέμε: αν δεν βελτιώσετε τις γνώσεις σας στην αγγλική γλώσσα, αυτό μπορεί να επηρεάσει τη δυνατότητά σας να παραμείνετε στη Βρετανία. Αυτό θα βοηθήσει τους άνδρες εκείνους που εμποδίζουν τις συντρόφους του να αντιληφθούν ότι υπάρχουν συνέπειες”.