Απομακρύνθηκε ο αστυνομικός διοικητής της Κολωνίας - «Φουσκώνει» το θέμα των επιθέσεων

Ο αστυνομικός διοικητής της Κολωνίας αποπέμπεται, μετά τις επικρίσεις για τον χειρισμό των επιθέσεων κατά γυναικών στο κέντρο της πόλης την παραμονή της Πρωτοχρονιάς, αναφέρει κυβερνητική πηγή στο πρακτορείο Reuters. O 60χρονος Βόλφγκανγκ Άλμπερς, διοικητής της αστυνομίας, ενημερώθηκε από τον Υπουργό Εσωτερικών του κρατιδίου, Ραλφ Γέγκερ, ότι θα συνταξιοδοτηθεί πρόωρα, ανέφερε η πηγή, ενώ αναμένεται και η επίσημη ανακοίνωση.

Σύμφωνα με την αστυνομία, δεκάδες άνδρες ξένης καταγωγής λήστεψαν, απείλησαν και επιτέθηκαν σε γυναίκες στο κέντρο της πόλης την παραμονή της Πρωτοχρονιάς. Οι γερμανικές αρχές ανακοίνωσαν, όπως σημειώνει το in.gr, ότι έχουν αναγνωρίσει 18 αιτούντες άσυλο μεταξύ των 31 υπόπτων που συνδέονται με τις επιθέσεις. Ανάμεσα σε αυτούς είναι εννέα άτομα από την Αλγερία, οκτώ από το Μαρόκο, τέσσερις από τη Συρία, πέντε από το Ιράν, δύο Γερμανοί, ένας από το Ιράκ, ένας από τη Σερβία και ένας από τις ΗΠΑ.

Εκπρόσωπος του υπουργείου Εσωτερικών σημείωσε ότι οι κατηγορίες αφορούν κυρίως «κλοπές και πρόκληση σωματικής βλάβης». Η αστυνομία της Κολωνίας έχει καταγράψει 170 καταγγελίες για εγκλήματα, 117 από τις οποίες αφορούν σεξουαλικές επιθέσεις. Έχουν επίσης γίνει δύο καταγγελίες για βιασμούς. Αστυνομικοί συνέλαβαν δύο άνδρες, ηλικίας 16 και 23 ετών, που θεωρεί ότι συνδέονται με τις σεξουαλικές επιθέσεις.

Το περιστατικό έχει αυξήσει τις πιέσεις προς την Γερμανίδα Καγκελάριο και αναμένεται να εντείνει τη συζήτηση σχετικά με την πολιτική που ακολουθεί η Μέρκελ στο προσφυγικό. Η Σλοβακία, μάλιστα, ζητά τη διεξαγωγή έκτακτης Συνόδου Κορυφής της ΕΕ μετά τις επιθέσεις στην Γερμανία.

Μάλιστα, ο Γερμανός Αντικαγκελάριος, σε συνέντευξή του στην Bild, ήγειρε το ενδεχόμενο ακόμη και για απελάσεις με φυλάκιση στη συνέχεια -δηλαδή, να στέλνονται όσοι εγκληματούν στις χώρες καταγωγής τους και να εκτίουν εκεί την ποινή τους. «Γιατί να πληρώνουν οι γερμανοί φορολογούμενοι το χρόνο φυλάκισης ξένων εγκληματιών;» ρώτησε ο σοσιαλδημοκράτης αντικαγκελάριος.