«Όχι» στην έκδοση των 5 στην Ιταλία με κατάληψη στην ΑΣΟΕΕ

Κατάληψη έως τη Δευτέρα (11/01) στην ΑΣΟΕΕ (Πατησίων) πραγματοποιούν αλληλέγγυοι, ζητώντας να μην εκδοθούν στην Ιταλία οι πέντε Έλληνες φοιτητές που κατηγορούνται για την πρόκληση επεισοδίων στο Μιλάνο, την Πρωτομαγιά του 2015 στο πλαίσιο κινητοποιήσεων κατά της Διεθνούς Έκθεσης της πόλης, των οποίων την έκδοση ζητούν οι ιταλικές αρχές. Με βάση το ευρωπαϊκό ένταλμα σύλληψης του οποίου έκαναν χρήση οι ιταλικές αρχές οι 5 συνελήφθησαν στην Ελλάδα τον Νοέμβριο.

«Τώρα, τις ημέρες των εφετείων, δημιουργούμε ένα κέντρο αγώνα μια ζωντανή κοινότητα για το κίνημα αλληλεγγύης που οφείλει να συζητήσει και να αποφασίσει τις επόμενες κινήσεις του εν όψει της τελευταίας ημέρας του εφετείου (Δευτέρα 11/1) και της επερχόμενης απόφασης του συμβουλίου εφετών για την έκδοση ή μη των 5 συντρόφων μας» σημειώνουν μεταξύ άλλων σε κείμενο που ανάρτησαν στο athens.indymedia.org

Να σημειωθεί πως την Παρασκευή το Συμβούλιο Εφετών εμφανίσθηκε αρνητικό στην έκδοση των τεσσάρων από τους πέντε φοιτητές, που εκζητούνται με ευρωπαϊκό ένταλμα σύλληψης από τις ιταλικές αρχές.

Οι καταληψίες έδιωξαν όλους τους εργαζόμενους από το ίδρυμα, το οποίο και ουσιαστικά είναι πλέον κλειστό και καμία υπηρεσία του δεν λειτουργεί.