Η Σουηδία εισάγει ελέγχους ταυτότητας σε ταξιδιώτες από Δανία

Σε μια προσπάθεια μείωσης του αριθμού των μεταναστών που εισέρχονται στη χώρα, η Σουηδία ξεκινάει τους ελέγχους ταυτότητας για ταξιδιώτες από τη Δανία. Από εδώ και στο εξής σε όλους τους ταξιδιώτες που επιθυμούν να περάσουν τη γέφυρα του Όρεσουντ με τρένο ή λεωφορείο θα απαγορεύεται η είσοδος εφόσον δεν διαθέτουν τα απαραίτητα έγγραφα.

Παράλληλα όσοι επιβιβάζονται σε τρένα προς τη Σουηδία, θα αλλάζουν τρένα στο αεροδρόμιο της Κοπεγχάγης ώστε να περνούν από ελέγχους ταυτότητας. Η Σουηδία δέχθηκε περισσότερες από 150.000 αιτήσεις ασύλου το 2015 ενώ χιλιάδες επιβάτες περνούν από τη γέφυρα του Όρεσουντ καθημερινά, καθώς συνδέει τις σουηδικές πόλεις του Μάλμε και του Λουντ με τη δανέζικη πρωτεύουσα.

Μάλιστα έχει υψωθεί φράχτης γύρω από μια από τις πλατφόρμες στον σιδηροδρομικό σταθμό του αεροδρομίου της Κοπεγχάγης, Καστρούπ. Σύμφωνα με το Associated Press που επικαλείται το Mega οι αλλαγές αναμένεται να αυξήσουν τον χρόνο μετάβασης στη Σουηδία κατά 30 λεπτά ενώ μέχρι σήμερα έφθανε συνολικά τα 40 λεπτά.