Γερμανικά ΜΜΕ: Συνεχίζει να ισχύει το συμβόλαιο του Βίντερκορν με την VW

Στην αποκάλυψη ότι συνεχίζει να ισχύει το συμβόλαιο με την Volkswagen του πρώην επικεφαλής της Μάρτιν Βίντερκορν, ο οποίος εξαναγκάστηκε τον Σεπτέμβριο σε παραίτηση όταν ξέσπασε το σκάνδαλο με το λογισμικό σε αυτοκίνητα της εταιρείας που παραποιούσε τα στοιχεία για τις εκπομπές ρύπων, προχώρησαν σήμερα δύο γερμανικά ΜΜΕ.

Σύμφωνα με δημοσίευμα της οικονομικής εφημερίδας Handelsblatt αλλά και η εκπομπή Frontal 21 του δημόσιου τηλεοπτικού δικτύου ZDF, που πραγματοποίησαν κοινή έρευνα πάνω στο θέμα αυτό ανφέρουν ότι “δεν τερματίστηκε το συμβόλαιό του, το οποίο ισχύει ως το τέλος του 2016” και ο Βίντερκορν “εξακολουθεί να πληρώνεται σύμφωνα με τους όρους του συμβολαίου”.

Τα εν λόγω ΜΜΕ επικαλούνται πηγές προσκείμενες στο συμβούλιο εποπτείας της Volkswagen. Αξίζει να σημειωθεί ότι το συμβόλαιο του κ. Βίντερκορν, ο οποίος βρισκόταν στο τιμόνι της εταιρείας από το 2007 ως το 2015 αφού είχε καταλάβει άλλες υψηλόβαθμες θέσεις στον όμιλο, προβλέπει ένα κατώτατο όριο μισθού 1,62 εκατ. ευρώ, στα οποία προστίθενται και παχυλά μπόνους.

Με αυτά τα δεδομένα, ο κ. Βίντερκορν έλαβε το 2014 περισσότερα από 15 εκατομμύρια ευρώ, ως ο πιο καλοπληρωμένος διευθύνων σύμβουλος τριάντα επιχειρήσεων εισηγμένων στο Χρηματιστήριο της Φραγκφούρτης. Ωστόσο, όμως σύμφωνα με πηγές που επικαλέστηκαν η Handelsblatt και η Frontal 21 δεν υπάρχει λόγος να μην καταβάλλονται πλέον τα μπόνους.

Αυτό πρακτικά σημαίνει ότι ο κ. Βίντερκορν θα πρέπει να έχει λάβει το 2015 περισσότερα από 10 εκατ. ευρώ. Σύμφωνα με τα δύο μέσα ενημέρωσης, η VW δεν ακυρώνει το συμβόλαιο του πρώην διευθύνοντα συμβούλου της κυρίως για να αποφευχθεί “μια δικαστική διαμάχη”.

Υπενθυμίζεται ότι ο 68χρονος Μάρτιν Βίντερκορν παραιτήθηκε μερικές ημέρες μετά το ξέσπασμα του σκανδάλου με το λογισμικό που παραποιούσε τα στοιχεία για τις εκπομπές ρύπων, αναλαμβάνοντας τις ευθύνες του ως επικεφαλής του ομίλου, αλλά υποστήριξε ότι δεν γνώριζε τίποτε γι’αυτό. Το συμβούλιο εποπτείας του ομίλου υποστήριξε την εκδοχή αυτή.