Γαλλία: Επίθεση με χαρτοκόπτη στο όνομα του "Ισλαμικού Κράτους"

Ένας άνδρας μαχαίρωσε νηπιαγωγό στο προάστιο του Παρισιού Ομπερβιλιέρ, σε μια επίθεση που φέρει χαρακτηριστικά τρομοκρατικής, αφού ο επιτιθέμενος “επικαλέσθηκε” το “Ισλαμικό Κράτος”.

Ωστόσο, έφτασε στη σχολική αίθουσα, όπου ο δάσκαλος ήταν μόνος του την ώρα της επίθεσης, άοπλος και χρησιμοποίησε ως όπλα αντικείμενα που βρήκε στην σχολική αίθουσα, χαρτοκόπτη και ψαλίδι, φωνάζοντας «αυτό είναι το Νταές (σσ. ΙΚ) είναι προειδοποίηση».

Μετά την επίθεση έφυγε με τα πόδια από το σχολείο και οι Αρχές έχουν ξεκινήσει ανθρωποκυνηγητό για τη σύλληψή του.

Αστυνομικές πηγές σημειώνουν ότι η ζωή του 45χρονου νηπιαγωγού -ο οποίος μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο μετά την επίθεση- δεν βρίσκεται σε κίνδυνο.

Προσθέτουν ότι ο δάσκαλος δέχθηκε πλήγμα στα πλευρά και τον λαιμό γύρω στις 07:10 τοπική ώρα, λίγο πριν την προκαθορισμένη ώρα των μαθημάτων.

Μετά την επίθεση τα μαθήματα ακυρώθηκαν.

Αξιωματούχος της νομαρχίας, που δεν θέλησε να κατονομαστεί, δήλωσε στους δημοσιογράφους ότι είναι πολύ νωρίς για να εξαχθούν συμπεράσματα για τον χαρακτηρισμό της επίθεσης.

Το Παρίσι βρίσκεται σε υψηλό συναγερμό μετά τις επιθέσεις της 13ης Νοεμβρίου, στη διάρκεια των οποίων δολοφονήθηκαν 130 άτομα.

Πηγή: tovima.gr