Συναγερμός στη Γενεύη λόγω «σήματος» για τέσσερις υπόπτους τρομοκράτες

Η Γενεύη βρίσκεται στο ύψιστο επίπεδο συναγερμού μετά από πληροφορίες των ομοσπονδιακών ελβετικών αρχών ότι τέσσερις ύποπτοι τρομοκράτες βρίσκονται στην περιοχή. Δεν υπάρχουν πληροφορίες που να συνδέουν τους τέσσερις ύποπτους τρομοκράτες που αναζητούνται στη Γενεύη  με τις επιθέσεις στο Παρίσι, όπως είχε αναφερθεί νωρίτερα από τις ελβετικές αρχές.

«Με βάση πληροφορίες που έλαβε, η αστυνομία της Γενεύης αύξησε το επίπεδο επιφυλακής της και τον αριθμό των αστυνομικών που περιφρουρούν καίρια σημεία της πόλης», δήλωσε η υπηρεσία ασφαλείας της Γενεύης στο Reuters.

Μετά τις επιθέσεις στο Παρίσι στις 13 Νοεμβρίου και την επιβολή κατάστασης έκτακτης ανάγκης σε παρά πολλά σημεία διέλευσης μεταξύ της Γαλλίας και της Ελβετίας εντός της περιφέρειας της Γενεύης, διεξάγονται αυστηροί έλεγχοι και οι ελβετικές και γαλλικές δυνάμεις ασφαλείας συνεργάζονται στην αποστολή αυτή. Ωστόσο όλα τα σημεία δεν επιτηρούνται και οι έλεγχοι είναι τυχαίοι, δεδομένου του μεγάλου αριθμού των καθημερινών διελεύσεων.

Η Γενεύη, όπως σημειώνει το skai.gr, είναι η έδρα περίπου 30 διεθνών οργανισμών και η ευρωπαϊκή έδρα του ΟΗΕ. Η παρουσία σήμερα αυξημένου αριθμού φρουρών στο Μέγαρο των Εθνών, ορισμένοι από τους οποίους είναι εξοπλισμένοι με αυτόματα τουφέκια, είναι ένα ιδιαίτερα σπάνιο μέτρο που λαμβάνεται στο κτίριο αυτό. Φρουρός στην έδρα του ΟΗΕ είπε ότι οι ελβετικές αρχές αναζητούν “τέσσερις άνδρες” που πιστεύεται ότι βρίσκονται στην περιοχή.

Η τοπική εφημερίδα Le Matin αναφέρει πως οι αρχές έχουν ήδη προχωρήσει σε μία σύλληψη υπόπτου, ο οποίος με βάση τις ίδιες πληροφορίες, οδηγούσε ένα Renault Clio με γαλλικές πινακίδες.