Μόσχα: Δεν έχουμε ακόμη αποφασίσει τι θα γίνει με τον Turkish Stream

Ο Ρώσος Υπουργός Οικονομίας Αλεξέι Ουλουκάγεφ δήλωσε ότι η Μόσχα δεν έχει λάβει απόφαση να παγώσει τη χρηματοδότηση του αγωγού φυσικού αερίου Turkish Stream που σχεδιάζεται να κατασκευαστεί στην Τουρκία. Υπενθυμίζεται ότι ο σχεδιαζόμενος ρωσοτουρκικός αγωγός φυσικού αερίου Turkish Stream θα μεταφέρει το ρωσικό αέριο έως τα ελληνοτουρκικά σύνορα.

Μετά την κατάρριψη του ρωσικού μαχητικού, ο Αλεξέι Ουλουκάγεφ είχε αφήσει ανοιχτό το ενδεχόμενο να επιβληθούν περιορισμοί στην κατασκευή του αγωγού.«Η κυβέρνηση δεν έχει παγώσει αυτά τα πρότζεκτ» είπε ο ρώσος Υπουργός σε συνέντευξη Τύπου μετά από τριμερείς συνομιλίες για τη σχεδιαζόμενη συμφωνία εμπορίου ΕΕ-Ουκρανίας.

«Δεν υπάρχουν αποφάσεις σε αυτό το στάδιο για αναστολή, πάγωμα ή τερματισμό χρηματοδότησης για αυτά τα σχέδια, επομένως εργαζόμαστε στη βάση της υπόθεσης ότι θα πραγματοποιηθούν» σημείωσε ο ρώσος Υπουργός.

Νωρίτερα, το πρακτορείο Reuters, επικαλούμενο πηγές από την Gazprom, είχε μεταδώσει ότι η Μόσχα ενδέχεται να παγώσει για αρκετά χρόνια τα σχέδια για τον Turkish Stream. «Αναμένουμε ότι ο ηγέτης του κράτους πιθανότατα θα παγώσει τον Turkish Stream ή τουλάχιστον θα ανακοινωθεί αναβολή κάποιου τύπου» σημείωσε πηγή της Gazprom, μιλώντας υπό καθεστώς ανωνυμίας.

Δεύτερη πηγή από την Gazprom σημείωσε: «Ελπίζουμε ότι θα αναβληθεί η κατασκευή του Turkish Stream και ότι δεν θα ακυρωθεί πλήρως».