Συλλήψεις σε Γερμανία και Ιταλία για τις επιθέσεις στο Παρίσι

Στη σύλληψη ενός Αλγερινού ο οποίος θεωρείται ύποπτος για σύνδεση με τις πολύνεκρες τρομοκρατικές επιθέσεις στο Παρίσι προχώρησε η γερμανική Αστυνομία, όπως μεταδίδει το πρακτορείο Reuters, επικαλούμενο κυβερνητική πηγή. Οι γερμανικές Αρχές εξετάζουν αν ο συλληφθείς ήταν συνεργός των οκτώ δραστών που αιματοκύλισαν τη γαλλική πρωτεύουσα το βράδυ της Παρασκευής, οδηγώντας στο θάνατο 129 ανθρώπους.

Εν τω μεταξύ,όπως αναφέρει το skai.gr, έναν 32χρονο ύποπτο για τρομοκρατία που ενδεχομένως συνδέεται με το μακελειό στην Πόλη του Φωτός αναζητούν οι Αρχές στη βόρεια Ιταλία, όπως μετέδωσαν το απόγευμα της Δευτέρας η ιταλική δημόσια τηλεόραση RAI και το κρατικό πρακτορείο ANSA.  Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, πρόκειται για τον Μπατίστ Μπουργκί, για τον οποίο η γαλλική Αστυνομία πιθανολογεί ότι εμπλέκεται στις φονικές επιθέσεις και πέρασε πιθανότατα χθες τα ιταλο-γαλλικά.

Ο 32χρονος Μπουργκί εκτιμάται μπορεί να βρίσκεται στην ευρύτερη περιοχή του Τορίνο, στην περιφέρεια του Πεδεμόντιου. Τα μέχρι τώρα στοιχεία αναφέρουν ότι ο Μπουργκί εισήλθε στην Ιταλία με ένα μαύρο αυτοκίνητο Seat Ibiza με πινακίδα GUT 18053.  Νωρίτερα, κατηγορίες για τρομοκρατία σχετικά με τις επιθέσεις στο Παρίσι απαγγέλθηκαν στο Βέλγιο εναντίον δυο συλληφθέντων, ενώ τα υπόλοιπα πέντε άτομα που κρατούνταν ως πρόσωπα ενδιαφέροντος αφέθηκαν ελεύθερα.

Σε εξέλιξη παραμένει την ίδια στιγμή το μαζικό ανθρωποκυνηγητό που έχει εξαπολυθεί για τον όγδοο δράστη των επιθέσεων, ο οποίος πιστεύεται πως διέφυγε σε βελγικό έδαφος το βράδυ των χτυπημάτων. Το μεσημέρι η βεγλική Αστυνομία πραγματοποίησε μεγάλη επιχείρηση στα προάστια των Βρυξελλών πιστεύοντας πως είχε εντοπίσει τον καταζητούμενο, όμως τελικά δεν έγινε καμία σύλληψη.