Προελαύνει προς Παλμύρα ο συριακός στρατός

Στα 20 χιλιόμετρα από την Παλμύρα φέρεται να βρίσκεται ήδη ο συριακός στρατός, ο οποίος προελαύνει με ρωσική αεροπορική υποστήριξη εναντίον του “Ισλαμικού Κράτους” σύμφωνα με το πρακτορείο “NOVOSTI”.

Ο ανταποκριτής του πρακτορείου σημειώνει ότι είναι νωρίς να μιλήσει κανείς για νίκη του συριακού στρατού, αλλά σαφώς υπάρχει πρόοδος.

Σύμφωνα με Σύριο αξιωματικό, η συριακή αεροπορία με τα παλαιωμένα αεροπλάνα γίνεται γρήγορα αντιληπτή από τους ενόπλους του “ΙΚ”, αλλά τα σύγχρονα ρωσικά αεροσκάφη τους έχουν τρομοκρατήσει επειδή πετούν σε πολύ μεγάλο ύψος και χτυπούν με κατευθυνόμενους πυραύλους, οπότε τα αντιλαμβάνονται όταν ήδη είναι πολύ αργά γι’ αυτούς.

Επιπλέον φαίνεται ότι η ρωσική αεροπορία συνεργάζεται με τη συριακή αντιπολίτευση αφού, πάντα σύμφωνα με το πρακτορείο, οι συντεταγμένες μερικών στόχων εναντίον του “ΙΚ” δίνονται από αυτήν στους Ρώσους.

Παράλληλα ο συριακός στρατός διενεργεί εκκαθαριστικές επιχειρήσεις εναντίον του “ΙΚ” περιφερειακά της Παλμύρας. Για παράδειγμα καταλήφθηκαν θέσεις του “ΙΚ” ανατολικά της πόλης Σαλάντ, στην επαρχία Χομς, 101 χλμ βόρεια της Δαμασκού.