Προβάδισμα 8 μονάδων των συντηρητικών στις προεδρικές εκλογές της Αργεντινής

Ο υποψήφιος της συντηρητικής αντιπολίτευσης Μαουρίσιο Μάκρι απέκτησε προβάδισμα οκτώ ποσοστιαίων μονάδων έναντι του Ντανιέλ Σκιόλι, που υποστηρίζεται από την απερχόμενη αριστερή πρόεδρο Κριστίνα Φερνάντες, στην κούρσα για τις προεδρικές εκλογές της Αργεντινής, σύμφωνα με δημοσκόπηση που δημοσιεύεται σήμερα, δύο εβδομάδες πριν από τον δεύτερο γύρο, στις 22 Νοεμβρίου.

Η δημοσκόπηση της εταιρείας Management & Fit εμφανίζει τον κεντροδεξιό Μάκρι να εξασφαλίζει το 51,8% των ψήφων, περιλαμβανομένου τμήματος των αναποφάσιστων, ενώ o Σκιόλι λαμβάνει το 43,6%. Τα ποσοστά αυτά δείχνουν ότι ο Μάκρι και η συμμαχία του «Ας Αλλάξουμε» διατήρησαν το θετικό μομέντουμ έπειτα από μια εντυπωσιακά καλή απόδοση στον πρώτο γύρο που αιφνιδίασε το κυβερνών Μέτωπο της Νίκης.

Ωστόσο, περισσότεροι από ένας στους δέκα από τα 32 εκατομμύρια ψηφοφόρους της χώρας παραμένουν αναποφάσιστοι κι έτσι το προβάδισμα του Μάκρι περιορίζεται στις έξι ποσοστιαίες μονάδες (46,3%) όταν δεν συνυπολογίζονται στην πρόθεση ψήφου οι αναποφάσιστοι, όπως αναφέρει το zougla. Στη δημοσκόπηση συμμετείχαν 2.400 πολίτες σε εθνικό επίπεδο την περίοδο 1 με 5 Νοεμβρίου. Το περιθώριο σφάλματος είναι 2%.