Όλα ανοιχτά

Ο Υπουργός Εξωτερικών της Αιγύπτου δήλωσε σήμερα ότι καμιά «υπόθεση» δεν προκύπτει σε αυτό το στάδιο της έρευνας για τη συντριβή του αεροσκάφους της ρωσικής εταιρίας Metrojet, από την οποία 224 άνθρωποι σκοτώθηκαν στις 31 Οκτωβρίου.

Σε συνέντευξη Τύπου που αναμεταδίδει το ΑΠΕ, ο Σάμεχ Σούκρι δήλωσε ότι οι ξένες χώρες δεν έλαβαν υπόψη τις εκκλήσεις της Αιγύπτου για μεγαλύτερο συντονισμό στο θέμα της καταπολέμησης της τρομοκρατίας, ούτε μοιράζονται πληροφορίες με το Κάιρο όσον αφορά τη συντριβή του ρωσικού επιβατικού αεροσκάφους. «Οι πληροφορίες που ακούσαμε για το θέμα αυτό δεν είχαν δοθεί στις αιγυπτιακές υπηρεσίες ασφαλείας με λεπτομέρειες» τόνισε.

Έρευνα βρίσκεται σε εξέλιξη για να καθοριστούν τα αιτία της συντριβής, ωστόσο αρκετές χώρες έχουν ήδη αναστείλει τις πτήσεις προς το θέρετρο Σαρμ ελ-Σέιχ, επικαλούμενες την πιθανότητα η συντριβή του αεροσκάφους να προκλήθηκε από βόμβα.

Όσον αφορά τα αίτια της συντριβής του αεροσκάφους, καλά ενημερωμένες πηγές στο Παρίσι εκτιμούν πιθανότερη την υπόθεση της βομβιστικής επίθεσης.