"Φύλαγε τα ρούχα σου"...

“Μαζεύει” και η Γαλλία τους πολίτες της από τη χερσόνησο του Σινά με αφορμή τη συντριβή του ρωσικού αεροπλάνου.

Όπως αναφέρει το ΑΠΕ, η γαλλική κυβέρνηση «δεν συνιστά» στους Γάλλους πολίτες να επισκέπτονται το Σαρμ Ελ Σέιχ, στην Χερσόνησο του Σινά, στην Αίγυπτο, εκτός εάν «συντρέχουν επιτακτικοί, ιδίως επαγγελματικοί λόγοι», σύμφωνα με χθεσινή ανακοίνωση του υπουργείου Εξωτερικών της Γαλλίας.

Η ταξιδιωτική σύσταση που εξέδωσε το γαλλικό ΥΠΕΞ ισχύει επιπλέον για την πόλη Τάμπα, που βρίσκεται επίσης στο Σινά.

Σε αντίθεση με την Ουάσιγκτον και το Λονδίνο που ανακοίνωσαν ότι θεωρούν πολύ πιθανό το ενδεχόμενο να ήταν μια τρομοκρατική ενέργεια αυτή που προκάλεσε τη συντριβή του ρωσικού αεροσκάφους, το Παρίσι δεν έχει πάρει θέση.

Η νέα σύσταση του γαλλικού ΥΠΕΞ εκδόθηκε «ως προληπτικό μέτρο, καθώς δεν έχουν ανακοινωθεί τα αποτελέσματα της έρευνας», εξήγησε το υπουργείο.

Στο Βέλγιο εξάλλου η αεροπορική εταιρεία Jetair ανακοίνωσε σήμερα ότι θα πραγματοποιήσει έως την Κυριακή τρεις πτήσεις χωρίς επιβάτες προς την Αίγυπτο προκειμένου να μεταφέρει τους πελάτες της πίσω στο Βέλγιο από το Σαρμ Ελ Σέιχ, οι οποίοι ωστόσο δεν θα μπορούν να πάρουν μαζί τους καμιά αποσκευή.

Το υπουργείο Εξωτερικών της Γερμανίας προέτρεψε την Πέμπτη τους Γερμανούς πολίτες που ταξιδεύουν ή παραθερίζουν ήδη στην Αίγυπτο να αποφεύγουν να μεταβαίνουν στην Χερσόνησο του Σινά, ενώ επισήμανε ότι ορισμένες εταιρείες έχουν αναστείλει τα δρομολόγιά τους προς την περιοχή και κάλεσε όσους αφορούν οι εξελίξεις αυτές να επικοινωνούν με τα ταξιδιωτικά τους πρακτορεία ή αεροπορικές εταιρείες.